...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Technologia piekarstwa

W końcu jest – długo oczekiwana i jak na razie jedyna taka pozycja wydawnicza na polskim rynku: „Technologia piekarstwa”. Podręcznik dostosowany do aktualnej podstawy nauczania piekarstwa, uzupełniony o pakiet 5 płyt z filmami instruktażowymi, w których można podziwiać kunszt Wiesława Kuci, wicemistrza świata w piekarstwie.

„Technologia piekarstwa” w skrócie
Tematyka podręcznika „Technologia piekarstwa”
Część I – klasyczne metody produkcji pieczywa pszennego:
metoda jednofazowa i dwufazowa prowadzenia ciasta zwykłego i półcukierniczego,
• metoda dwufazową z zaparzeniem mąki,
Część II – metody prowadzenia ciasta mieszanego:
chleb praski mieszany (pszenno-żytni) na rozczynie oraz metodą z kwasu na kwas,
chleb mazowiecki mieszany (żytnio-pszenny) na kwasie i rozczynie,
pieczywo pszenno-żytnie na gotowych kwasach piekarskich i na wolnych półkwasach (tzw. żurkach),
Część III – klasyczne metody prowadzanie ciasta żytniego:
chleb żytni pytlowy (metoda pięciofazowa),
chleb żytni na gotowym kwasie piekarskim, z uwzględnieniem możliwości wzbogacania wyrobów ziarnami żyta i nasionami słonecznika,
chleb żytni razowy na miodzie (metoda trójfazowa),
Część IV – produkcja pieczywa artystycznego i metody prowadzenia ciasta martwego (słonego i słodkiego) wraz z przykładami wytwarzania różnych wyrobów (chleb weselny, chleb  dożynkowy, orzeł, księga); produkcji pieczywa artystycznego pszennego półcukierniczego metodą jednofazową.
Część V – wytwarzanie przykładowych rodzajów pieczywa specjalnego i dietetycznego:
pieczywo specjalne: chleb graham na rozczynie z dodatkiem suszonych i świeżych owoców oraz chleb na kwasie z dodatkiem kiełków słonecznika,
wyroby regionalne (rogal świętomarciński, cebularz),
pieczywo dietetyczne: chleb bezglutenowy (metoda jednofazowa).
Do przedstawionych metod produkcji pieczywa przedstawiono wytyczne recepturowe, jak i parametry technologiczne poszczególnych etapów prowadzenia ciasta oraz parametry wypieku.

Filmy instruktażowe – jako uzupełnienie części teoretycznej – szczegółowo przedstawiają etapy prowadzenia ciasta dla rodzajów pieczywa przedstawionych w podręczniku. Ta część pozwala na zrozumienie i poznanie sposobów wytwarzania wyrobów piekarskich od strony praktycznej.

Osoby zainteresowane kupnem proszone są o kontakt z autorem

 

na www.kucia.com.pl

oraz telefonicznie pod nr. 508274963 Anna Kucia

lub mailowo: anna@kucia.com.pl

Więcej informacji

oferta
sprzedaż
producent
Wiesław Kucia
sprzedawca
Mistrz Branży
stan
nowy

Cena do negocjacji

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe