Zastosowanie:
Piernik Kasztelański przeznaczony jest do produkcji różnego rodzaju wyrobów piernikowych- pierników przekładanych, babek i krajanki. Wypieki cechują się charakterystycznym, pełnym piernikowym smakiem i zapachem oraz wilgotnawym miękiszem. Pozwala również na stosowanie własnych innowacji recepturowych.
PIERNIK PRZEKŁADANY
Wypiekać w temp. 170 - 180°C.
Czas wypieku dla blachy o wymiarach 40x60 cm ok. 55 minut.
Po wypieczeniu przeciąć na dwie lub trzy części, przełożyć marmoladą i kremem, pokryć polewą czekoladową.
Skład:
Cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, maltodekstryna, laktoza, środki spulchniające, przyprawy, sól, aromat identyczny z naturalnym.
Przechowywanie:
Przechowywać w miejscu suchym, w temp do 25°C
Norma:
Polska Norma PN-A-94016:1998