Targi HORECA/GASTROFOOD są odpowiedzią na dynamiczny rozwój branży hotelarskiej oraz gastronomicznej w Polsce. W jednym miejscu i czasie prezentowana jest kompleksowa oferta wyposażenia hoteli, pensjonatów, restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni i innych punktów gastronomicznych. Od urządzeń gastronomicznych i chłodniczych, poprzez meble, zastawę stołową, tekstylia, oprogramowanie, do żywności i napojów oraz bogatej oferty win dla sektora HoReCa. Dzięki tak rozbudowanej wielotematycznej formule, targi w Krakowie wyróżniają się wśród innych imprez tego typu. Tutaj spotyka się cała branża, aby podsumować rok i zaprezentować nowości na kolejny sezon.
Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA organizowane są już od 25 lat. W ciągu tego ćwierćwiecza udało nam się wykreować dużą, uznaną w branży imprezę targową, na której nie wypada nie być, jeśli pracuje się w sektorze HoReCa. Wydarzeniu od wielu lat towarzyszą targi skierowane bezpośrednio do sektora gastronomicznego - Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD.
Co roku nasze Targi odwiedza blisko 13 tys. Zwiedzających z Polski i zagranicy, a 78% to osoby podejmujące decyzje zakupowe w firmie. Liczba Wystawców stale się powiększa, w edycji 2016 wzięło udział 376 wystawców w tym 131 zagranicznych z 24 krajów.
Targi HORECA/GASTROFOOD to międzynarodowa impreza najwyższej jakości rekomendowana przez Światowe Stowarzyszenie Przemysłu Targowego UFI. Uczestnictwo w wydarzeniu umożliwia nawiązanie wartościowych kontaktów biznesowych oraz znalezienie nowych kanałów dystrybucji.