...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych (OFTA)

    Konkursy
    termin
    do
    lokalizacja
    Warszawa
    zasięg
    ogólnopolski

    Trwają zapisy na konkurs dekoracji cukierniczych podczas Otwartego Festiwalu Tortów Artystycznych. Do 2 sierpnia 2017 można zgłaszać swój udział w konkursie 3. edycji  Festiwalu, który w tym roku odbędzie się 23 i 24 września w Warszawie, w przestrzeni kreatywnej „Babka do wynajęcia”.

    Siedemdziesięciu finalistów wyłonionych w eliminacjach przygotuje prace w czterech kategoriach: tort weselny, tort w stylu dowolnym, kwiaty cukrowe i małe formy. Prace będą oceniane m.in. od kątem dopasowania do tematu zadanego przez organizatorów. Aby warunki konkurencji jak najbardziej przypominały rzeczywiste sytuacje z codziennej pracy dekoratora wyrobów cukierniczych, torty wesele powstaną dla wymyślonej na potrzeby konkursu młodej pary, która mogłaby istnieć naprawdę. Tematem przewodnim konkursu jest czas.

    Tytuły prac w poszczególnych konkurencjach:

    • I. Tort weselny – „Anna i Emmanuel”
      Panna Młoda to Anna z Warszawy. Jest elegancką kobietą, nosi krótko przystrzyżone blond włosy i geometryczną biżuterię. Zawodowo zajmuje się architekturą wnętrz, chętnie śledzi bieżące trendy, w swoich projektach lubi wykorzystywać zaskakujące połączenia. Tydzień po ślubie kończy 40 lat, więc dla niej uroczystość będzie "podwójna".
      Pan Młody ma na imię Emmanuel, pochodzi z Krakowa. Jest historykiem sztuki. Właśnie skończył studia magisterskie i od października rozpoczyna studia doktoranckie na jednej z warszawskich szkół wyższych. Nie wyróżnia się wyglądem i jest, w porównaniu do przyszłej żony, dość małomówny.
      Drogi Anny i Emmanuela krzyżowały się kilkukrotnie, pierwszy raz spotkali się 11 lat temu.
      Wesele odbędzie się w restauracji na dachu wieżowca, z której tarasu rozciąga się widok na Wisłę. Ona będzie w gładkiej białej sukni podkreślającej kobiece kształty, bez zbędnych ozdób. Dekoracja sali ma być delikatna i elegancka, subtelnie podkreślać charakter imprezy. Na stołach znajdą się kompozycje z roślin w odcieniach bieli i zieleni, prawdopodobnie między innymi sukulenty, ale nie jest to jeszcze do końca ustalone z florystą.
    • II. Tort w stylu dowolnym (o dowolnym kształcie i na dowolną okazję) – „tik-tak-tik-tak".
    • III. Kwiaty cukrowe – „chwila".
    • IV. Małe formy (ciasteczka, pierniczki, babeczki) – „czasoprzestrzeń".

    W sobotę, 23 września, jury złożone z nauczycieli Akademii tortownia.pl i zaproszonych gości oceni prace finałowe i wyłoni laureatów w każdej konkurencji. W tym czasie Finaliści konkursu będą uczestniczyć w inspirującej konferencji zatytułowanej „Ja i moja słodka marka”.

    W niedzielę wystawa tortów zostanie otwarta dla szerokiej publiczności oraz uzupełniona stoiskami najlepszych rzemieślniczych cukierni i pracowni cukierniczych. Powstanie więc, tak ważna, równowaga miedzy smakiem i dekoracją wypieków artystycznych. Ponadto, w strefie wiedzy zwiedzający będą mogli kupić książki o dekoracjach, otrzymać autograf Igi Sarzyńskiej, autorki bestsellera „Moje cztery pory roku” i wezmą udział w bezpłatnych warsztatach edukacyjnych dla dzieci i dorosłych.

    Zależy nam, żeby zachęcać konsumentów do świadomego wybierania wyrobów cukierniczych. Chcemy pokazać, że cukiernictwo i dekoracje cukiernicze mogą być postrzegane jako rodzaj sztuki użytkowej. Stąd wybór modnego miejsca i szeroka promocja wydarzenia w ogólnodostępnych mediach, wśród potencjalnych klientów – mówi Agnieszka Klimczak, organizatorka konkursu i wystawy.

    Trzecia edycja Otwartego Festiwalu Tortów Artystycznych odbędzie się w świetnie skomunikowanej z Warszawą jasnej przestrzeni „Babka do wynajęcia”, a wstęp na imprezę będzie bezpłatny. Udział w konkursie i wystawie to wspaniała okazja do promowania swoich wypieków artystycznych.

    Więcej informacji i zapisy na konkurs: www.tortownia.pl/ofta

    Dokładna lokalizacja

    ul. Tarnogórska 16
    03-679 Warszawa

    Kontakt

    telefon: 22 678 15 80
    faks: 22 203 53 74
    e-mail: skleptortownia.pl

    Strona internetowa

    http://www.tortownia.pl/ofta/

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe