Szkolenia przeznaczone są dla osób planujących rozpoczęcie działalności gospodarczej w zakresie przetwórstwa lub handlu hurtowego produktami ekologicznymi. Zapraszamy również osoby, które już prowadzą działalność w tym zakresie i szukają inspiracji do dalszego rozwoju swojego biznesu
Polagra
Program szkolenia Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je?
1. Eko-rynek w pigułce
• Ekologiczna produkcja rolna
• Przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego
• Certyfikacja i kontrola produkcji
• Znakowanie produktów ekologicznych (BIO, EKO, znaki graficzne)
• Wymogi prawne regulujące przetwarzanie produktów rolnictwa ekologicznego
2. Eko-rynek w liczbach
• Polski i światowy rynek produktów ekologicznych
• Struktura eko-rynku w Polsce
• Badania konsumenckie
• Najważniejsze trendy rynkowe
3. ABC certyfikacji z punktu widzenia producenta produktów ekologicznych
• Audyt „0”
• Przygotowanie firmy do audytu
• Niezbędne dokumenty wymagane przy audycie (przykładowe wzory)
• Podwykonawstwo
• Produkcja konwencjonalna i ekologiczna – organizacja logistyki w przedsiębiorstwach wytwarzających produkty ekologiczne i konwencjonalne
4. Organizacja procesu sprzedaży produktów ekologicznych
• Projektowanie i wprowadzanie na rynek eko-produktów
• Proces ustalania cen sprzedaży
• Budowa kanałów dystrybucji
• Sprzedaż zagraniczna
5. Efektywna komunikacja i marketing produktów ekologicznych
• Wykorzystanie mediów do komunikacji z odbiorcami końcowymi
• Projektowanie treści przekazu reklamowego: dobre przykłady komunikowania walorów użytkowych i jakości produktów.
• Promocja sprzedaży.
• Najważniejsze wydarzenia na rynku eko-produktów
• Targi, konferencje
6. Podsumowanie, pytania i dyskusja.
Produkcja żywności ekologicznej – z czym to się je? Szkolenia Akademii Biokuriera
- Rodzaj wydarzenia
- Szkolenia
- termin
- ,
- lokalizacja
- Poznań
- zasięg
- lokalny
Dokładna lokalizacja
2018-05-24 Poznań
2018-06-07 Trójmiasto