Targi Südback koncentrują się na prezentacji zarówno sprawdzonych, tradycyjnych produktów, jak również innowacyjnych technik produkcji, nowatorskich maszyn i urządzeń oraz trendów, które będą obowiązywać w branży w nadchodzącym okresie. Südback odwiedzają kompetentni specjaliści (blisko 100% zwiedzających to goście branżowi) ze wszystkich firm związanych z branżą, m.in. z piekarń, cukierni, kawiarni, kafeterii, lodziarni, snack barów, gastronomii, hotelarstwa, sektorów fast-food i żywienia zbiorowego.
Większość powierzchni wystawienniczej została już zarezerwowana przez wystawców, którzy zaprezentują najnowsze rozwiązania z zakresu maszyn i urządzeń dla piekarni i cukierni, surowców, półproduktów i dodatków dla branży, wyposażenia dla sklepów i mobilnych punktów sprzedaży produktów piekarsko-cukierniczych, rozwiązań informatycznych dla branży oraz usług. Na targach znajdzie się również oferta z zakresu lodziarstwa oraz kawy i wyposażenia dla kawiarni i kafeterii, a także szczególnie silnie rozwijający się segment przekąsek.
Targi Südback są platformą wymiany informacji i wiedzy o branży. Oferują one odwiedzającym, nie tylko możliwość zapoznania się z najnowszą ofertą dla branży prezentowaną przez wystawców, ale również poszerzenie swojej wiedzy dzięki udziałowi w forach, prezentacjach i pokazach „na żywo” oraz konkursach będących częścią ciekawego program ramowego towarzyszącego targom, przygotowanego wspólnie ze związkami branżowymi będącymi partnerami targów. Na szczególne zainteresowanie zasługują Forum Trendów w Piekarnictwie i Forum Trendów w Cukiernictwie.
Targi Südback pragną promować nowatorskie i innowacyjne produkty i koncepcje pojawiające się w branży piekarsko-cukierniczej. Służy temu konkurs Südback Trend Award który wyróżnia najnowsze innowacyjne produkty i rozwiązania dla branży piekarsko cukierniczej.
Dodatkowe informacje o targach w Przedstawicielstwie Targów Stuttgarckich w Polsce: tel.22-620 72 98,e-mail: kuzminska@eurotargi.com