...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Sweettargi 2024

    Targi
    termin
    do
    lokalizacja
    Katowice
    zasięg
    ogólnopolski

    Targi Cukiernicze, Piekarskie i Lodziarskie Sweettargi to największe wydarzenie branżowe na południu Polski, gromadzące co roku ponad 7 tysięcy zwiedzających z kraju i zagranicy. Kilkuset wystawców prezentuje maszyny, komponenty i wyroby gotowe, prowadząc ponadto specjalistyczne szkolenia, warsztaty i pokazy innowacji z branży.

    Targi są dla producentów i rzemieślników unikalną okazją do wymiany doświadczeń oraz pozyskania nowych rozwiązań. Impreza od lat utrzymuje wysoki poziom merytoryczny – co potwierdzają Uczestnicy, zapraszając do współpracy mistrzów cukiernictwa, piekarnictwa i lodziarstwa, a także szkoły zawodowe.

     

    Na targach, 16 marca o godzinie 14.00, odbędzie się Debata o rzemiośle piekarskim.

    „Polskie rzemiosło piekarskie oparte na mące, wodzie i soli” – tak brzmi tytuł debaty, którą poprowadzą redaktor naczelna „Mistrza Branży” Natalia Aurora Ignacek oraz Mirosław Kurek, prezes Stowarzyszenia RZEMIEŚLNIK.

    Od kilku lat powrót do tradycyjnego pieczywa na zakwasie i z czy­stą etykietą to coraz silniejszy trend, który wyrósł z potrzeb świa­domego konsumenta poszukującego smaku i jakości. O szansach i zagrożeniach stojących przed piekarniami rzemieślniczymi z za­proszonymi gośćmi, wśród których znajdą się: Joanna Gwizdała, nauczycielka zawodu i technolog żywienia, propagatorka zdrowe­go odżywiania; Monika Styczek-Kuryluk, rolniczka, właściciel­ka gospodarstwa ekologicznego; Artur „Chlebek” Ziemacki, piekarz i działacz społeczny; Katarzyna Goławska, właścicielka piekarni Kuźmiuk w Lublinie; oraz Michał Wójcik „Misiek piekarz”, właściciel piekarni Młyn Olecko oraz działacz na rzecz zdrowego odżywiania wśród dzieci i młodzieży, porozmawiają prowadzący.

    Prelegenci natomiast spróbują zdefiniować, czym jest rzemiosło, a także wskazać, dlaczego warto współpracować, zamiast konku­rować z innymi przedsiębiorcami z branży. Oprócz tego w Strefie Rozmów i Debat podczas targów Mirosław Kurek poprowadzi dwie prelekcje: „Efektywne zarządzanie małą lub średnią piekarnią opierającą swoją produkcję o tradycyjne techno­logie i naturalne surowce zbożowe” oraz „Przewagi konkurencyjne produkcji piekarskiej opartej na naturalnych surowcach zbożowych zamiast gotowych mieszanek piekarskich i polepszaczy”. Podzieli się swoją wieloletnią praktyką managera piekarni rzemieślniczych oraz doświadczeniem w prowadzeniu audytów, które dają mu szeroki ogląd sytuacji branży piekarsko-cukierniczej w Polsce.

    Wydarzenie odbędzie się dzięki wsparciu Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych. Teoria zostanie okraszona praktyką. Na stoisku Stowarzyszenia RZE­MIEŚLNIK odbywać się będą pokazy wypieku pieczywa na zakwasie oraz oryginalnego sękacza.

    Dokładna lokalizacja

    Międzynarodowe Centrum Kongresowe
    plac Sławika i Antalla 1, 40-163 Katowice

    Kontakt

    https://www.sweettargi.fairexpo.pl/kontakt/

    Strona internetowa

    https://www.sweettargi.fairexpo.pl/

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe