prowadzi Agnieszka Klimczak
Kremy maślane wracają do łask. Przekonaj się, że mogą być smaczne, i świetnie nadają się do wyciskanych dekoracji. Pod okiem Agnieszki Klimczak wykonaj samodzielnie bukiet z babeczek.
Podczas szkolenia uczestnicy nauczą się jak zrobić stabilny smaczny krem do dekoracji, dowiedzą się jak barwić kremy aby uzyskać różne efekty. Sprawdzą ile kremu trzeba przygotować na określoną ilość dekoracji i w jakich warunkach go przechowywać. Nauczą się technik pracy z rękawami cukierniczymi i wybranymi końcówkami dekoratorskimi. Dowiedzą się także jak samodzielnie wykonać kornet z pergaminu i jak przygotować go do szprycowania określonych wzorów, a także kiedy warto używać adapterów do końcówek.
Przekonają się także w czym tkwi tajemnica kompozycji dekoracji wykonanej z wielu szprycowanych kwiatów (w zestawie babeczek lub na torcie).
Program
- wykonanie kremu maślanego
- techniki pracy z rękawami cukierniczymi i końcówkami dekoratorskimi
- ćwiczenia wzorów, czynniki, które mają wpływ na wygląd dekoracji
- przerwa
- szprycowanie różnych rodzajów kwiatów (róża, peonia, dalia, chryzantema, margerytka, hortensja)
- kompozycja bukietu babeczek w doniczce
- wspólne zdjęcie i rozdanie dyplomów
Cena: 490 zł