Poznaj nowe połączenia smaków, naucz się wykorzystywać modne nowoczesne formy i nowe sposoby składania tortów. Naucz się jak zrobić popularny glasaż (mirror glaze), biszkopt szprycowany i bez mąki. Jeśli chcesz uczyć się nowych rzeczy tylko od najlepszych i nie straszne Ci są godziny wytężonej cukierniczej pracy, koniecznie przyjdź na nowe szkolenie Bożeny Sikoń.
Najnowsze szkolenie Bożeny Sikoń przygotowane specjalnie dla tych, którzy chcą poznać więcej jej przepisów oraz przećwiczyć nowe sposoby przygotowywania i składania tortów. Poza okrągłymi rantami, zostanie też wykorzystania modna nowoczesna forma silikonowa umożliwiająca przygotowanie ciekawego kształtu tortu z zaskakującą wstawką.
W ciągu dwóch dni samodzielnie złożysz trzy różne torty:
- tort czekoladowy trio musów z wiśniami i amaretto oraz biszkoptem bez mąki pszennej
- tort z czekoladowo-kawowym kremem pâté a bombe, galaretką z czerwonych pomarańczy, karmelizowanymi bananami, bezą podwójnie pieczoną i dacquoise.
- Charlotte aux poires (francuska szarlotka) z kremem waniliowym, gruszkami, galaretką malinową i biszkopcikami.
Nauczysz się przygotowywać:
- biszkopt niezawierający mąki
- musy z trzech różnych czekolad - deserowej, mlecznej i białej
- błyszczący glasaż (mirror glaze) czekoladowy i kawowy do oblania tortu
- mus waniliowy na bazie kremu angielskiego
- wstawkę do tortu - galaretkę agarowo-żelatynową
- biszkopty szprycowane do wyłożenia boków rantu
- blacik dacquoise
- elementy dekoracyjne z czekolady
- wkładka do tortu - spulchniana żelka z czerwonych pomarańczy
- krem czekoladowo-kawowy na bazie kremu pâté a bombe
- beza migdałowa podwójnie pieczona
Cena 1190 zł