...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Szkolenie "Ciasto pszenne: bułki, chałki i rogale"

    Szkolenia
    termin
    do
    lokalizacja
    Łódź
    zasięg
    lokalny

    Trenerzy: Krystyna Jarosz / Józef Ziółkowski

     

    Program Szkolenia:

    Dzień I

    1. Zagadnienia teoretyczne

    • I Surowce w ciastach pszennych - co należy o nich wiedzieć?
    • Mąka pszenna
    • Pozostałe surowce i dodatki
    • Znaczenie technologiczne poszczególnych surowców

     

    II Metody prowadzenia ciast pszennych

    • Metoda pośrednia dwu i trzy fazowa
    • Metoda bezpośrednia

     

    III Receptury na wyroby pszenne drobne

    • Analiza receptury na ciasto pszenne zwykłe. Rodzaje bułek zwykłych
    • Analiza receptury na ciasto pszenne wyborowe. Rodzaje bułek wyborowych

     

    IV Przeliczanie receptur na różne ilości wyrobów

     

    2. Część praktyczna

    Sporządzanie ciasta

    Kształtowanie wyrobów

    Wypiek

    Podsumowanie pierwszego dnia szkolenia:

    • Trudności technologiczne wynikające z jakości analizowanego surowca
    • Zasady obowiązujące przy sporządzaniu oraz wypieku ciast pszennych.
    • Ocena organoleptyczna wypieczonego pieczywa

     

     

    Dzień II

     

    1. Część teoretyczna

    I Metody przygotowania ciast pszennych półcukierniczych

    II Receptura na chałki i rogale

    • Analiza receptury na ciasto pszenne półcukiernicze.
    • Rodzaje wyrobów z ciasta półcukierniczego.

     

    III Przeliczenia receptur na różne ilości wyrobów

     

    IV Zasady projektowania wyrobów okolicznościowych

     

    2. Część praktyczna

    • Sporządzanie ciast
    • Kształtowanie wyrobów
    • Wypiek

     

    Podsumowanie drugiego dnia szkolenia:

    • Dyskusja
    • Ocena organoleptyczna wypieczonego pieczywa

     

    Szkolenie prowadzą:

    dr inż. technologii piekarskiej Krystyna Jarosz – Jest stałym współpracownikiem czasopisma branżowego „Przegląd Piekarski i Cukierniczy”, gdzie zasiada w Radzie Programowej oraz jest autorem wielu artykułów i felietonów zawiązanych z piekarstwem. Istotną rolę w jej życiu zawodowym odgrywają zagadnienia związane z technologią produkcji pieczywa oraz znaczenie i wpływ pieczywa na jakość odżywiania i zdrowie człowieka. Jest wytrwałą propagatorką tradycyjnej technologii piekarskiej, jednak nie stroni od nowości wpływających korzystnie na te procesy. Od lat chętnie uczestniczy w konferencjach, szkoleniach, targach i wszelkich działaniach, gdzie można propagować dobre pieczywo. Przez wiele lat zajmowała się szkoleniem, także egzaminowaniem piekarzy.

    mistrz piekarski Józef Ziółkowski – Jak mało kto zna piekarstwo od podszewki. Jako wieloletni właściciel piekarni doświadczył problemów zarówno technologicznych jak i organizacyjnych. Przez wiele lat działał w Stowarzyszeniu Piekarzy RP, szkolił uczniów i nauczycieli zawodu. Dał się poznać jako osoba otwarta, chętnie zdradzająca proste choć nie zawsze oczywiste działania technologiczne sprzyjające jakości i ekonomii produkcji pieczywa. Przez wiele lat wdrażał prawidłowe prowadzenie procesów kwasowych przy produkcji pieczywa w piekarniach na terenie Polski i krajów ościennych. Zamiłowanie do dobrego pieczywa żytniego zaszczepił nawet w Wielkiej Brytanii. Poznał rynki piekarskie wielu krajów, nawet tak odległych jak Chiny. Obecnie z nie gasnącą pasją oddaje się działaniom szkoleniowym w  zakresie piekarstwa, widzi wszystko co można udoskonalić, zmienić, poprawić, aby było smacznej, zdrowiej i zyskowniej.

     

     

     

    Dokładna lokalizacja

    Szkoła Ashanti, ul. Sienkiewicza 82/84, 90-318 Łódź

    Strona internetowa

    http://www.ashanti.pl/pl/szkolenia

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe