...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Szkolenie "Ciasto pszenne: bułki, chałki i rogale"

    Szkolenia
    termin
    do
    lokalizacja
    Łódź
    zasięg
    lokalny

    Trenerzy: dr inż. technologii piekarskiej Krystyna Jarosz / Mistrz piekarski Józef Ziółkowski

    Zapisy na szkolenie  http://www.ashanti.pl/pl/szkolenia/atelier-sztuki-kulinarnej/item/697-ciasto-pszenne-bulki-chalki-i-rogale


    Program szkolenia:

    Dzień I

    1. Zagadnienia teoretyczne
    I Surowce w ciastach pszennych - co należy o nich wiedzieć?
    - Mąka pszenna
    - Pozostałe surowce i dodatki
    - Znaczenie technologiczne poszczególnych surowców

    II Metody prowadzenia ciast pszennych
    - Metoda pośrednia dwu i trzy fazowa
    - Metoda bezpośrednia

    III Receptury na wyroby pszenne drobne
    - Analiza receptury na ciasto pszenne zwykłe. Rodzaje bułek zwykłych
    - Analiza receptury na ciasto pszenne wyborowe. Rodzaje bułek wyborowych

    IV Przeliczanie receptur na różne ilości wyrobów

    2. Część praktyczna
    Sporządzanie ciasta
    Kształtowanie wyrobów
    Wypiek

    Podsumowanie pierwszego dnia szkolenia
    • Trudności technologiczne wynikające z jakości analizowanego surowca
    • Zasady obowiązujące przy sporządzaniu oraz wypieku ciast pszennych.
    • Ocena organoleptyczna wypieczonego pieczywa


    Dzień II

    1. Część teoretyczna
    I Metody przygotowania ciast pszennych półcukierniczych
    II Receptura na chałki i rogale
    - Analiza receptury na ciasto pszenne półcukiernicze.
    - Rodzaje wyrobów z ciasta półcukierniczego.

    III Przeliczenia receptur na różne ilości wyrobów

    IV Zasady projektowania wyrobów okolicznościowych

    2. Część praktyczna
    Sporządzanie ciasta
    Kształtowanie wyrobów
    Wypiek

    Podsumowanie drugiego dnia szkolenia:
    • Dyskusja
    • Ocena organoleptyczna wypieczonego pieczywa

     



    Dokładna lokalizacja

    Ashanti
    Łódź, ul. Sienkiewicza 82/84

     


    Strona internetowa

    http://www.ashanti.pl/pl/szkolenia/atelier-sztuki-kulinarnej/item/697-ciasto-pszenne-bulki-chalki-i-rogale

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe