Uczestnicy szkolenia nauczą się:
- jak projektować kwiatowe dekoracje o niewielkiej pracochłonności oraz te z przepychem i z dużym nakładem pracy, a także jak sprawić aby te pierwsze wyglądały jak te drugie;
- podstawowych zasad tworzenia kompozycji z kwiatów oraz wykorzystywania ich do modelowania dekoracji z kwiatów cukrowych;
- wszystkich podstawowych technik wykorzystywanych do tworzenia profesjonalnych cukrowych kwiatów i liści;
- sprawiania, żeby kwiaty cukrowe wyglądały jak żywe;
- zasad umieszczania bukietów cukrowych na tortach piętrowych i płaskich (okrągłych i prostokątnych).
Dowiedzą się:
- że kwiaty cukrowe są łatwiejsze niż myślą, że stosunkowo niewielkim nakładem pracy można uzyskać ekskluzywne dekoracje cukiernicze;
- jakie materiały i surowce stosować w dekoracjach kwiatowych;
- jakich narzędzi najwygodniej używać podczas tworzenia kwiatów cukrowych;
- jak łatwo i bezpiecznie umieścić dekoracje florystyczne na torcie;
- jak maskować mocowanie bukietu w torcie;
- jak przechowywać i bezpiecznie transportować delikatne dekoracje kwiatowe.
Szkolenie będzie wspaniałym początkiem przygody z kwiatami cukrowymi. Osoby, które podejmowały już próby wykonywania dekoracji florystycznych uzyskają odpowiedzi na nurtujące je pytania i nauczą się zapobiegać możliwym problemom.
Każdy z uczestników zabierze ze sobą atrapę toru obłożoną lukrem plastycznym, udekorowaną własnoręcznie wykonaną kompozycją kwiatową.
Cena 590 zł