Szkolenie z Tomaszem Szypułą - Mistrzem Polski w Lodziarstwie rzemieślniczym.
Program szkolenia:
DZIEŃ PIERWSZY:
- Analiza sezonu lodowego 2019
- Poprawa ergonomii pracy w lodziarni
- 100 % pasty do lodów – od ziarna do pasty ( Agnieszka Woźniak)
- Przygotowanie receptur – bilansowanie
- Pasty do lodów – praktyka
- Wariegato do lodów – praktyka
- Przygotowanie mieszanek ze zbilansowanych receptur
- Rozmowa i analiza
DZIEŃ DRUGI:
- Bilansowanie i analiza
- Kreowanie nowych smaków
- Cześć praktyczna: produkcja lodów
- Rozmowa i analiza
Tomasz Szypuła – z lodziarstwem rzemieślniczym związany od najmłodszych lat. Rzemiosła uczył się w rodzinnej lodziarni założonej w 1974 roku. Przez ponad 6 lat pracował jako technolog, doradca i wdrożeniowiec w firmach zajmujących się branżą lodziarską, gdzie przeszedł szereg szkoleń na temat tworzenia, komponowania i produkcji lodów. W roku 2017 został Mistrzem Polski w Lodziarstwie rzemieślniczym. Obecnie prowadzi swoje lodziarnie oraz indywidualne szkolenia lodziarskie. Z pasją tworzy nowe połączenia smakowe, mocno koncentrując się na klasyce i jakości stosowanych surowców oraz technologii produkcji lodów.
Link do wydarzenia na facebooku: https://www.facebook.com/events/642727416131170/