...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Szkolenie: Oryginalne francuskie makaroniki

    Szkolenia
    termin
    , , , , , , , ,
    lokalizacja
    Warszawa
    zasięg
    lokalny

    prowadzi: Thierry Ayel

    Naucz się przygotowywać najprawdziwsze francuskie makaroniki! Thierry Ayel, mistrz cukiernictwa i szef kuchni, mieszkający i pracujący w Polsce, podzieli się swoim doświadczeniem i wiedzą na temat tych pysznych malutkich ciasteczek.

    Podczas sześciu godzin szkolenia, prowadzonego w języku polskim, poznasz sekrety doskonałego ciasta na makaroniki w dwóch wersjach smakowych oraz receptury aż czterech pysznych klasycznych kremów łączących te dwie słodkie mini bezy. Dowiesz się jak prawidłowo powinien przebiegać proces ich przygotowania. Poznasz warunki niezbędne aby makaroniki miały idealny kształt, wygląd i smak.

    Makaroniki to małe, francuskie ciasteczka przypominające mini bezę, z wspaniałym kremowym nadzieniem pomiędzy dwoma chrupkimi skorupkami. Nie dość, że prezentują się naprawdę wyjątkowo, to w smaku są cudownie słodkie, chrupiące i bardzo kolorowe.

    Rodowód pastelowych smakołyków wywodzi się z Francji, a pierwsze wzmianki o ciastkach z podobną strukturą można znaleźć już nawet w literaturze XIII wieku. Jednak dopiero 1830 cukiernicy wpadli na pomysł sklejenia dwóch ciasteczek słodkim aromatyzowanym kremem czy konfiturą o wymyślnym smaku. Receptura ta inspirowała wielu znanych cukierników regionalnych co spowodowało, że powstały makaroniki z Nancy, Amiens, Bouley i Saint Jean de Luz. W roku 1862 produkcją makaroników zajął się dom Laduree w Paryżu, który aż do dzisiaj jest najbardziej kultowym makaronikowym miejscem. na świecie. Te małe kolorowe cudeńka zdobywają popularność na całym świecie. Dlatego też chcemy, aby na stałe zagościły w Polsce.

    Naucz się przygotowywać najprawdziwsze francuskie makaroniki! Thierry Ayel, mistrz cukiernictwa i szef kuchni, mieszkający i pracujący w Polsce, podzieli się swoim doświadczeniem i wiedzą na temat tych pysznych malutkich ciasteczek.

    Program

    •     Przygotowywanie ciasta na makaroniki w dwóch wersjach smakowych
    •     Prawidłowe szprycowanie makaroników
    •     Wypiekanie makaroników w odpowiednich warunkach
    •     Nauka przygotowywania dwóch różnych ganaszy czekoladowych
    •     Nauka przygotowywania dwóch kremów z dodatkiem owoców
    •     Łączenie makaroników kremami

    Cena: 550 zł

     

    Dokładna lokalizacja

    ul. Tarnogórska 16,
    03-679 Warszawa

    Autobusem najłatwiej trafisz do nas wysiadając na przystanku Kościeliska autobusy linii:
    190, 199, 202, 512, 718, 738, 740, 805

    Kontakt

    akademia@tortownia.pl
    telefon: (22) 203 53 73
    faks: (22) 203 53 74

    Strona internetowa

    http://www.tortownia.pl/akademia,szkolenie,62,Oryginalne_francuskie_makaroniki?t=5182

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe