...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Szkolenie: PRAWA I OBOWIĄZKI CUKIERNIKÓW I PIEKARZY WOBEC INSTYTUCJI NADZORU

    Szkolenia
    termin
    lokalizacja
    Myślęcinek k. Bydgoszczy, Przeźmierowo k. Poznania, Proszenie 1B, k. Piotrkowa Trybunalskiego
    zasięg
    ogólnopolski

    TEMAT SPOTKANIA: PRAWA I OBOWIĄZKI CUKIERNIKÓW I PIEKARZY WOBEC INSTYTUCJI NADZORU

    Celem spotkania jest przekazanie i usystematyzowanie wiedzy na temat obowiązujących regulacji prawnych, praw i obowiązków organów nadzoru, zasad i zakresu prowadzenia kontroli przez poszczególne organy i ich kompetencji w tym zakresie.

    Podczas szkolenia Uczestnicy zostaną również zapoznani z wymaganą dokumentacją, tak aby w praktyce umieli prowadzić cukiernie/piekarnie zgodnie z obowiązującymi przepisami i potrafili skutecznie przygotować się do kontroli ze strony poszczególnych organów nadzoru.

    ZAKRES TEMATYCZNY SZKOLENIA

    1. Regulacje prawne dotyczące kontroli z uwzględnieniem zmian obowiązujących od
      1 marca 2017 roku
    2. Kontrola zewnętrzna i wewnętrzna w piekarni i cukierni, czyli o co musi zadbać piekarz/cukiernik w swoim zakładzie
    3. System HACCP w piekarni/cukierni, czyli jak wdrożyć i stosować system w praktyce
    4. Organy uprawnione do kontrolowania przedsiębiorcy, czyli kto, kiedy i w jakim zakresie może przeprowadzić kontrolę w piekarni/cukierni
    5. Dokumentacja, tryb i zakresy kontroli w przedsiębiorstwie. Prawa i obowiązki organów kontrolujących. Prawa i obowiązki cukierników/piekarzy wobec instytucji nadzoru
      w przypadku:
    • kontroli podatkowej,
    • kontroli skarbowej,
    • kontroli Państwowej Inspekcji Pracy (PIP),
    • kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (SANEPID),
    • kontroli Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS),
    • kontroli Wojewódzkiej Inspekcji Ochrony Środowiska (WIOŚ),
    • kontroli Inspekcji Handlowej (IH),
    • kontroli Zakładu Ubezpieczeń Społecznych (ZUS),
    • kontroli Głównego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (GIODO);

     

    TRENER:

    Adriana Głuchowska  – ekspert z wieloletnim doświadczeniem z dziedziny finansów publicznych oraz prawa pracy. Od lat zajmuje się opracowywaniem i wdrażaniem procedur w instytucjach sektora finansów publicznych oraz podmiotach prywatnych. Od 1998 roku przeszkoliła ponad kilkanaście tysięcy osób, przeprowadzając setki szkoleń.  Współpracuje z największymi cukierniami i piekarniami na terenie całej Polski – jako niezależny ekspert i doradca biznesowy. Jako głos doradczy i ekspert na co dzień rozwiązuje nietypowe problemy z praktyki Przedsiębiorstw i Urzędów. Więcej informacji…

    Dodatkowo w programie:

    • możliwość wymiany doświadczeń z trenerem i innymi uczestnikami
    • poczęstunek

    Profil uczestnika:

    Właściciel zakładu cukierniczego lub osoba odpowiedzialna za poprawność etykiet na wyrobach cukierniczych.

     

    Miejsce i data szkolenia:

    26.09.2017 Pałac w Myślęcinku, ul. Konna 10, Myślęcinek k. Bydgoszczy

    27.09.2017 Hotel Wzgórze Toskanii, ul. Poznańska 35,  Przeźmierowo k. Poznania

    28.09.2017 Hotel Górski, Proszenie 1B,  k. Piotrkowa Trybunalskiego

    Godzina:

    15:00 – 21:00

    Dokładna lokalizacja

    26.09.2017 Pałac w Myślęcinku, ul. Konna 10, Myślęcinek k. Bydgoszczy

    27.09.2017 Hotel Wzgórze Toskanii, ul. Poznańska 35,  Przeźmierowo k. Poznania

    28.09.2017 Hotel Górski, Proszenie 1B,  k. Piotrkowa Trybunalskiego

    Strona internetowa

    http://www.akademiamistrza.pl/zarzadzanie-biznesem/podwieczorki-z-am/

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe