czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Szkolenie: PRAWA I OBOWIĄZKI CUKIERNIKÓW I PIEKARZY WOBEC INSTYTUCJI NADZORU

    Szkolenia
    termin
    lokalizacja
    Myślęcinek k. Bydgoszczy, Przeźmierowo k. Poznania, Proszenie 1B, k. Piotrkowa Trybunalskiego
    zasięg
    ogólnopolski

    TEMAT SPOTKANIA: PRAWA I OBOWIĄZKI CUKIERNIKÓW I PIEKARZY WOBEC INSTYTUCJI NADZORU

    Celem spotkania jest przekazanie i usystematyzowanie wiedzy na temat obowiązujących regulacji prawnych, praw i obowiązków organów nadzoru, zasad i zakresu prowadzenia kontroli przez poszczególne organy i ich kompetencji w tym zakresie.

    Podczas szkolenia Uczestnicy zostaną również zapoznani z wymaganą dokumentacją, tak aby w praktyce umieli prowadzić cukiernie/piekarnie zgodnie z obowiązującymi przepisami i potrafili skutecznie przygotować się do kontroli ze strony poszczególnych organów nadzoru.

    ZAKRES TEMATYCZNY SZKOLENIA

    1. Regulacje prawne dotyczące kontroli z uwzględnieniem zmian obowiązujących od
      1 marca 2017 roku
    2. Kontrola zewnętrzna i wewnętrzna w piekarni i cukierni, czyli o co musi zadbać piekarz/cukiernik w swoim zakładzie
    3. System HACCP w piekarni/cukierni, czyli jak wdrożyć i stosować system w praktyce
    4. Organy uprawnione do kontrolowania przedsiębiorcy, czyli kto, kiedy i w jakim zakresie może przeprowadzić kontrolę w piekarni/cukierni
    5. Dokumentacja, tryb i zakresy kontroli w przedsiębiorstwie. Prawa i obowiązki organów kontrolujących. Prawa i obowiązki cukierników/piekarzy wobec instytucji nadzoru
      w przypadku:
    • kontroli podatkowej,
    • kontroli skarbowej,
    • kontroli Państwowej Inspekcji Pracy (PIP),
    • kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (SANEPID),
    • kontroli Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS),
    • kontroli Wojewódzkiej Inspekcji Ochrony Środowiska (WIOŚ),
    • kontroli Inspekcji Handlowej (IH),
    • kontroli Zakładu Ubezpieczeń Społecznych (ZUS),
    • kontroli Głównego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (GIODO);

     

    TRENER:

    Adriana Głuchowska  – ekspert z wieloletnim doświadczeniem z dziedziny finansów publicznych oraz prawa pracy. Od lat zajmuje się opracowywaniem i wdrażaniem procedur w instytucjach sektora finansów publicznych oraz podmiotach prywatnych. Od 1998 roku przeszkoliła ponad kilkanaście tysięcy osób, przeprowadzając setki szkoleń.  Współpracuje z największymi cukierniami i piekarniami na terenie całej Polski – jako niezależny ekspert i doradca biznesowy. Jako głos doradczy i ekspert na co dzień rozwiązuje nietypowe problemy z praktyki Przedsiębiorstw i Urzędów. Więcej informacji…

    Dodatkowo w programie:

    • możliwość wymiany doświadczeń z trenerem i innymi uczestnikami
    • poczęstunek

    Profil uczestnika:

    Właściciel zakładu cukierniczego lub osoba odpowiedzialna za poprawność etykiet na wyrobach cukierniczych.

     

    Miejsce i data szkolenia:

    26.09.2017 Pałac w Myślęcinku, ul. Konna 10, Myślęcinek k. Bydgoszczy

    27.09.2017 Hotel Wzgórze Toskanii, ul. Poznańska 35,  Przeźmierowo k. Poznania

    28.09.2017 Hotel Górski, Proszenie 1B,  k. Piotrkowa Trybunalskiego

    Godzina:

    15:00 – 21:00

    Dokładna lokalizacja

    26.09.2017 Pałac w Myślęcinku, ul. Konna 10, Myślęcinek k. Bydgoszczy

    27.09.2017 Hotel Wzgórze Toskanii, ul. Poznańska 35,  Przeźmierowo k. Poznania

    28.09.2017 Hotel Górski, Proszenie 1B,  k. Piotrkowa Trybunalskiego

    Strona internetowa

    http://www.akademiamistrza.pl/zarzadzanie-biznesem/podwieczorki-z-am/

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe