Trener: mistrz cukiernictwa Krzysztof Kopciński
Zapisy na szkolenie http://www.ashanti.pl/pl/szkolenia/atelier-mistrzow-czekolady/item/731-podstawy-cukiernictwa
Program szkolenia:
Podstawy cukiernictwa, czyli to co każdy cukiernik wiedzieć powinien. Doskonałe szkolenie aby doskonalić swoje umiejętności cukiernicze lub odkryć w sobie cukierniczą pasję. Szkolenie prowadzi mistrz cukiernictwa Krzysztof Kopciński - cukiernik w N31 RESTAURANT&BAR by ROBERT SOWA.
• Krem angielski i jego zastosowanie
• Ciasto sable słone i słodkie
• Krem cytrynowy i jego zastosowanie
• Rodzaje galaretek:
- agar - zastosowanie i konsystencja
- żelatyna - zastosowanie (płatki i w proszku) i konsystencja
- pektyna - zastosowanie
- elastic - zastosowanie
- kappa - zastosowanie
• Biszkopt do tortu bez mąki
• Biszkopt do tortu tradycyjny
• Biszkopt czekoladowy
• Biszkopt do rolad
• Wykorzystanie białka:
- beza szwajcarska
- beza francuska
- beza włoska
• Ciasto kruche i jego zastosowanie
• Ciasto parzone i jego zastosowanie
• Nauka szprycowania