...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Szkolenie: Styl angielski od podstaw

    Szkolenia
    termin
    , , , , , , , ,
    lokalizacja
    Warszawa
    zasięg
    lokalny

    prowadzi Agnieszka Klimczak

    Nowe, całodniowe szkolenie, które będzie wspaniałym początkiem przygody ze stylem angielskim, niezależnie od kierunku, który wybiorą potem absolwenci.

    Praktyczne szkolenie wprowadzające do wszystkich aspektów szeroko rozumianego stylu angielskiego, od obłożenia makiety tortu lukrem plastycznym po torty piętrowe i odręczne napisy. Obejmuje fundamentalne zasady pracy z lukrem plastycznym, informacje o jego różnych rodzajach i o różnicach w ich stosowaniu, a także o wykorzystaniu lukru królewskiego i wszystkich rodzajów barwników spożywczych. Pokazuje szeroki wachlarz możliwości dekoracji, jakie daje styl angielski i jego różne kierunki: od tortów klasycznych, dekorowanych lukrem królewskim, po nowoczesne i dekorowane kwiatami cukrowymi.

    Uczestnicy szkolenia nauczą się:

    •     jak prawidłowo obłożyć tort lukrem plastycznym, niezależnie od jego kształtu (praca na makietach)
    •     jak i kiedy stosować różne rodzaje lukru plastycznego
    •     jak zbudować tort piętrowy bezpieczny w transporcie i wygodny przy krojeniu (oraz jak przygotować tort-makietę na wystawę lub konkurs)
    •     jak niewielkim nakładem pracy wykonać efektowne dekoracje (wstążki, kokardki, falbanki, tabliczki...)
    •     jak nadać powierzchni lukru plastycznego ciekawą fakturę i kiedy lukier z fakturą stosować
    •     jak wybrać i wykonać lukier królewski odpowiedni do dekoracji tortów w stylu angielskim
    •     jak dekorować lukrem królewskim trzema podstawowymi metodami: rysową, opadających linii i kontroli nacisku
    •     jak samodzielnie wykonać napis z lukru królewskiego o kroju pasującym do stylu dekoracji
    •     jakich rodzajów barwników spożywczych używać do jakich zastosowań (do barwienia lukru plastycznego, lukru królewskiego i malowania po powierzchni)
    •     jak używać rękawów i okrągłych końcówek dekoratorskich
    •     jak prawidłowo przygotować podkładkę pod tort (jaką wybrać, jak obłożyć ją lukrem plastycznym i udekorować wstążką)



    Dowiedzą się:

    •     jakie są kierunki stylu angielskiego i czym się charakteryzują
    •     jakie rodzaje ciast wykonuje się w Wielkiej Brytanii i jak dostosować dekoracje z lukru plastycznego do smaków preferowanych w Polsce, tak by torty były nie tylko piękne, ale także pyszne
    •     jakie są zalety i wady dekoracji w stylu angielskim
    •     jaką funkcję pełnią składniki lukru plastycznego (przydatne podczas samodzielnej produkcji)
    •     jakie narzędzia i surowce będą potrzebne do rozpoczęcia przygody z kwiatami cukrowymi
    •     jak zaprojektować tort (nie tylko piętrowy) by stanowił spójną kompozycję
    •     jak wykończyć tort, by sprawiał wrażenie dopracowanego
    •     poznają narzędzia i techniki stosowane w różnych kierunkach dekoracji w stylu angielskim.


    Szkolenie będzie wspaniałym początkiem przygody ze stylem angielskim, niezależnie od kierunku, który wybiorą potem absolwenci.

    Osoby, które podejmowały już próby dekoracji tortów w stylu angielskim uzyskają odpowiedzi na nurtujące je pytania i nauczą się zapobiegać możliwym problemom.

    Dla absolwentów poprzedniego szkolenia, pod tytułem "Styl angielski - szkolenie podstawowe", warsztaty będą utrwaleniem i rozszerzeniem zdobytej tam wiedzy i umiejętności.

    Program

    •     wprowadzenie: podstawowe informacje o stylu angielskim i jego odmianach (torty klasyczne, nowoczesne i rzeźbione - tzw. 3D);
    •     informacje o zastosowaniach
    •         lukru plastycznego (uniwersalny, do modelowania, do bukietów i inne, gotowy i własnej produkcji),
    •         lukru królewskiego (różne rodzaje),
    •         barwników spożywczych (w płynie, proszku i paście/żelu),
    •     przekazywane w trakcie kolejnych etapów szkolenia;
    •     obkładanie lukrem plastycznym podkładki i atrap tortów w kształcie koła i kwadratu;
    •     nadawanie faktur powierzchni lukru plastycznego;
    •     "budowanie" tortów piętrowych i o podwójnej wysokości;
    •     barwienie lukru plastycznego;
    •     wykonywanie jadalnych wstążek i kokardek;
    •     przerwa;
    •     przygotowanie ozdobnej plakietki z falbanką (wprowadzenie do podstawowych technik stosowanych przy kwiatach cukrowych);
    •     przygotowanie i barwienie lukru królewskiego;
    •     ćwiczenie podstawowych technik pracy z lukrem królewskim (metoda opadających linii i kontroli nacisku, pisanie metoda rysową);
    •     wykonanie dekoracji i monogramu z lukru królewskiego;
    •     mocowanie wstążki wokół podkładki;
    •     zakończenie;


    Cena 590 zł

     

    Dokładna lokalizacja

    ul. Tarnogórska 16,
    03-679 Warszawa

    Autobusem najłatwiej trafisz do nas wysiadając na przystanku Kościeliska autobusy linii:
    190, 199, 202, 512, 718, 738, 740, 805

    Kontakt

    akademia@tortownia.pl
    telefon: (22) 203 53 73
    faks: (22) 203 53 74

    Strona internetowa

    http://www.tortownia.pl/akademia,szkolenie,63,Styl_angielski_od_podstaw?t=5223

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe