...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Szkolenie: Torty artystyczne - autorska pracownia

    Szkolenia
    termin
    do , do , do , do , do
    lokalizacja
    Warszawa
    zasięg
    lokalny

    prowadzą: Bożena Sikoń, Tadeusz Branecki, Agnieszka Klimczak, Marcin Paździor

    Pięciodniowe kompleksowe szkolenie dla osób planujących uruchomienie własnej pracowni tortów artystycznych lub podjęcie pracy w zawodzie dekoratora wyrobów cukierniczych. Warsztaty prowadzone przez Bożenę Sikoń, Tadeusza Braneckiego, Agnieszkę Klimczak oraz Marcina Paździora.

    Pięciodniowe kompleksowe szkolenie dla osób planujących uruchomienie własnej pracowni tortów artystycznych lub podjęcie pracy w zawodzie dekoratora wyrobów cukierniczych. Warsztaty prowadzone przez Bożenę Sikoń, Tadeusza Braneckiego, Agnieszkę Klimczak i Marcina Paździora. Obejmują zagadnienia z zakresu dekoracji z cukrowych mas plastycznych, przygotowywania i dekoracji tortów i deserów, ręcznego wykonywania pralin oraz zasad organizacji małej pracowni cukierniczej.

    Program szkolenia został opracowany tak, by zawierał praktyczną wiedzę potrzebną do rozpoczęcia pracy lub uruchomienia własnej działalności gospodarczej polegającej na wykonywaniu tortów artystycznych na zamówienie. Szkolenie prowadzą specjaliści na co dzień realizujący projekty w Pracowni Cukierniczej tortownia.pl, praktycy cukiernictwa i czekoladziarstwa.

    Prowadzący dzielą się praktyczną wiedzą i odpowiadają na pytania uczestników. Multimedialna oprawa szkolenia pozwala na prezentację licznych przykładów tortów i deserów, wykonywanych wcześniej w Pracowni Cukierniczej tortownia.pl oraz prezentowanych podczas światowych targów i wystaw. Założeniem szkolenia jest przekazanie jak najwięcej praktycznej wiedzy, przydatnej uczestnikom we własnej działalności.

    Szkolenie może być refundowane przez Urząd Pracy

    Program
    Pięciodniowe kompleksowe szkolenie dla osób planujących uruchomienie własnej pracowni tortów artystycznych lub podjęcie pracy w zawodzie dekoratora wyrobów cukierniczych. Warsztaty prowadzone przez Bożenę Sikoń, Tadeusza Braneckiego, Agnieszkę Klimczak oraz Marcina Paździora.

    Dzień 1. (poniedziałek)
    Kwiaty cukrowe - róża
    prowadzący: Tadeusz Branecki

    •     "komercyjne" kwiaty (szybkie metody wykonywania)
    •     kwiaty konkursowe do złudzenia przypominających naturalne

    poznane techniki: wykonywanie kwiatów o zróżnicowanym stopniu trudności, z różnego rodzaju lukru plastycznego, z zastosowaniem drucików florystycznych i bez, stosowanie różnych rodzajów barwników


    Modelowanie dekoracji - charakter i emocje (zwierzątka) - wstęp
    prowadzący: Tadeusz Branecki

    •     zasady projektowania figurki
    •     zasady nadawania cech charakterystycznych



    Dzień 2. (wtorek)
    Modelowanie dekoracji - charakter i emocje (zwierzątka)
    prowadzący: Tadeusz Branecki

    •     tworzenie i modelowanie kształtów
    •     nadawanie figurce cech charakterystycznych, aby wyrazić jej osobowość oraz uchwycić chwilowy nastrój m.in.: radość, smutek, złość lub grozę


    Czekolada - praliny formowane
    prowadzący: Marcin Paździor

    •     informacje o czekoladzie
    •     temperowanie czekolady
    •     zdobienie form
    •     wyrób korpusów do pralin w profesjonalnych formach
    •     wykonywanie ganaszy


    poznane techniki: temperowanie czekolady, zastosowanie różnych rodzajów form do czekolady, dekorowanie pralin.


    Dzień 3. (środa)
    Biszkopty, kremy, elementy dekoracyjne
    prowadzący: Bożena Sikoń

    •     omówienie wyposażenia zwiedzanie pracowni cukierniczej
    •     wypiek różnych rodzajów biszkoptów i blatów do tortów
    •     przygotowanie musów, kremów i mas do tortów i deserów
    •     przygotowanie elementów dekoracyjnych


    Autorska Pracownia
    prowadzący: Agnieszka Klimczak

    •     praktyczne wskazówki dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej związanej z produkcją cukierniczą
    •     podstawy zarządzania małą firmą/firmą rodzinną
    •     zasady organizacji pracowni tortów artystycznych
    •     wycena i dobór wagi tortów



    Czwartek - dzień 4.
    Składanie tortów i przygotowanie deserów na talerzu
    prowadzący: Bożena Sikoń

    •     dekoracje czekoladowe
    •     przygotowanie nasączów do tortów
    •     wykonywanie deserów wielosmakowych
    •     aranżacja deserów na talerzu
    •     dekoracje czekoladowe
    •     składanie tortów i ich przygotowanie do dekorowania



    Piątek - dzień 5.
    Styl angielski
    prowadzący: Agnieszka Klimczak

    •     przygotowanie projektu tortu
    •     omówienie smaku i dekoracji końcowego projektu
    •     obłożenie przygotowanego wcześniej tortu lukrem plastycznym
    •     podsumowanie informacji o materiałach i narzędziach, nowe zastosowania narzędzi
    •     prezentacja efektownych technik dekoratorskich
    •     aranżacja wcześniej wykonanych dekoracji na gotowym torcie

    poznane techniki: metody pracy z lukrem plastycznym różnego rodzaju, różne elementy ozdobne, zastosowanie wykrawaczek, stempli, pistoletów do lukru, dekorowanie tortów w różnych kształtach, aranżowanie dekoracji.

    Czas trwania: 46 godzin szkoleniowych (35 zegarowych)

     

     Cena 2900 zł

    Dokładna lokalizacja

    ul. Tarnogórska 16,
    03-679 Warszawa

    Autobusem najłatwiej trafisz do nas wysiadając na przystanku Kościeliska autobusy linii:
    190, 199, 202, 512, 718, 738, 740, 805

    Kontakt

    akademia@tortownia.pl
    telefon: (22) 203 53 73
    faks: (22) 203 53 74

    Strona internetowa

    http://www.tortownia.pl/akademia,szkolenie,53,Torty_artystyczne_autorska_pracownia?t=5135

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe