...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Szkolenie „Tradycyjne polskie pieczywo: chleby żytnie i mieszane”

    Szkolenia
    termin
    do
    lokalizacja
    Łódź
    zasięg
    lokalny

    Szkolenie prowadzą:

    dr inż. Krystyna Jarosz – Jest stałym współpracownikiem czasopisma branżowego „ Przegląd Piekarski i Cukierniczy”, gdzie zasiada w Radzie Programowej oraz jest autorem wielu artykułów i felietonów zawiązanych z piekarstwem. Istotną rolę w jej życiu zawodowym odgrywają zagadnienia związane z technologią produkcji pieczywa oraz znaczenie i wpływ pieczywa na jakość odżywiania i zdrowie człowieka. Jest wytrwałą propagatorką tradycyjnej technologii piekarskiej, jednak nie stroni od nowości wpływających korzystnie na te procesy. Od lat chętnie uczestniczy w konferencjach, szkoleniach, targach i wszelkich działaniach, gdzie można propagować dobre pieczywo. Przez wiele lat zajmowała się szkoleniem, także egzaminowaniem piekarzy.

    Mistrz piekarski Józef Ziółkowski – Jak mało kto zna piekarstwo od podszewki. Jako wieloletni właściciel piekarni doświadczył problemów zarówno technologicznych jak i organizacyjnych. Przez wiele lat działał w Stowarzyszenie Piekarzy RP, szkolił uczniów i nauczycieli zawodu. Dał się poznać jako osoba otwarta, chętnie zdradzająca proste choć nie zawsze oczywiste działania technologiczne sprzyjające jakości i ekonomii produkcji pieczywa. Przez wiele lat wdrażał prawidłowe prowadzenie procesów kwasowych przy produkcji pieczywa w piekarniach na terenie Polski i krajów ościennych. Zamiłowanie do dobrego pieczywa żytniego zaszczepił nawet w Wielkiej Brytanii. Poznał rynki piekarskie wielu krajów, nawet tak odległych jak Chiny. Obecnie z nie gasnącą pasją oddaje się działaniom szkoleniowym w zakresie piekarstwa, widzi wszystko co można udoskonalić, zmienić, poprawić, aby było smacznej, zdrowiej i zyskowniej.

     

    Program szkolenia:

    Dzień I

    Surowce piekarskie - co należy o nich wiedzieć?

    Receptura na chleb żytni 100%

    Mąka pszenna i żytnia jako podstawowe surowce piekarskie.

    • Pozostałe surowce piekarskie

    • Znaczenie technologiczne poszczególnych surowców

    • Analiza receptury na pieczywo żytnie

    • Metodologia przeliczeń recepturowych

    • Prowadzący przygotowuje ciasto żytnie w ilości odpowiednio do liczby uczestników

     

    Uczestnicy indywidualnie przygotowują ciasto na chleb żytni:

    • analiza surowca

    • analiza receptury

    • przygotowanie surowca

    • przygotowanie ciasta

    • wypieki wyrobów

     

    Podsumowanie pierwszego dnia szkolenia:

    • Trudności technologiczne wynikające z jakości analizowanego surowca

    • Możliwości modyfikowania receptury w celu wykorzystania surowca z pogorszonymi cechami jakościowymi

    • Zasady obowiązujące przy sporządzaniu oraz wypieku ciast żytnich i mieszanych.

    • Ocena organoleptyczna wypieczonego pieczywa

     

    Dzień II

    Ciasto na chleby mieszane.

    Klasyfikacja wyrobów mieszanych.

    • Metody sporządzania ciast mieszanych.

    • Zasady obowiązujące przy sporządzaniu oraz wypieku ciast mieszanych

    • Analiza receptury na pieczywo mieszane

    • Prowadzący przygotowuje ciasto na chleb mieszany np. wiejski w ilości odpowiednio do liczby uczestników

     

    Uczestnicy indywidualnie przygotowują ciasto na chleb mieszany:

    • analiza surowca

    • analiza receptury

    • przygotowanie surowca

    • przygotowanie ciasta

    • wypieki wyrobów

     

    Podsumowanie drugiego dnia szkolenia:

    • Dyskusja

    • Ocena organoleptyczna wypieczonego pieczywa

     

     

    Dokładna lokalizacja

    Ashanti - Szkoła Kulinarna

    Ul. Sienkiewicza 82/84, 90-318 Łódź

    Kontakt

    +48 42 942 09 88

    biuro@ashanti.pl

     

     

    Strona internetowa

    https://www.facebook.com/events/515981932578434/

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe