Justyna A-Majewska to nie tylko wielka pasjonatka royal icingu, autorka książki „Lukier królewski w pigułce”, ale przede wszystkim mistrzyni, która swój kunszt wielkokrotnie potwierdziła na licznych konkursach. W swoim portfolio ma złoty medal na międzynarodowych konkursach w Niemczech: Cake World Germany 2014 w Hamburgu, Cake World Germany 2015 w Hanowerze oraz Cake & Bake Germany 2016 w Dortmundzie. Czterokrotnie została uhonorowana tytułem „Best of Class”, trzykrotnie „Best of Show”. Prowadzi szkolenia w Polsce, Niemczech, Szwajcarii, Holandii. Od 2 lat współpracuje z Akademią „Słodka Kreacja” w Policach, gdzie uczy technik dekoracji tortów royal icing (1. i 2. stopnia), kremem maślanym oraz dekoracji ciastek lukrem królewskim.
TORT Z KOŁNIERZEM „Dla Małgosi”
Termin: 8-9 kwietnia 2017 r.
Czas szkolenia: minimum 16 godzin zegarowych
Cena: 1100 zł za dwa dni szkolenia
Szkolenie jest dla osób mających już doświadczenie pracy z lukrem królewskim; obejmuje:
– przypomnienie podstaw, czyli omówienie gęstości lukru, jego zastosowania na tortach, przy dekoracjach,
– omówienie wykonania i zastosowania pojemników, worków i tutek do lukru,
– omówienie zastosowania wybranych tylek do lukru oraz ćwiczenie nimi wzorów do dekoracji,
– nauka technik dekorowania: od prostych kresek do kompletnych zestawów dekoracji,
– nauka i pokaz jak wymierzyć i przygotować tort pod dekorację RI,
– wykonanie kołnierza na tort,
– wykonanie miniaturowych róż RI i listków,
– wykonanie subtelnej kopuły z RI z różą na szczycie,
– wykonanie podanego wzoru tortu z „kołnierzem” – wzór do opracowania podczas szkolenia prezentujemy poniżej.