czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • W poszukiwaniu kreatywności w tworzeniu deseru restauracyjnego - kurs wprowadzający do kreacji

    Szkolenia
    termin
    do
    lokalizacja
    Łódź
    zasięg
    lokalny

    Szkolenie przeznaczone dla profesjonalnych cukierników, gotowych na 3 intensywne dni z mistrzem Walterem Vogt, pełne dyskusji, dzielenia się wiedzą, poszukiwania sposobów na własny rozwój kulinarny i smakowy. 3 dni, które mają skłonić uczestników do zastanowienia się nad tym, co robią i dokąd zmierzają w swojej pracy zawodowej, co oferują a co chcą oferować swoim klientom.

    W trakcie szkolenia uczestnicy opracują swój własny deser, będą też mogli poznać koncepcje i pomysły innych uczestników. Zalecane jest przyjście na szkolenie z głową pełną pomysłów i koncepcji, z chęcią do pracy i rozwoju, można też przynieść swoje własne, ulubione narzędzia do pracy.

    Program szkolenia:

    Dzień 1:
    Tworzenie deserów restauracyjnych – wprowadzenie
    Opracowanie koncepcji niezbędnych do rozpoczęcia tworzenia nowych dań
    Czy to, co tworzymy jest daniem restauracyjnym - pytania i odpowiedzi
    Rozwijanie koncepcji opracowywanych dań – pytania i odpowiedzi
     
    Dzień 2:
    Analiza produktów i omówienie koncepcji deserów w odniesieniu do teorii z dnia poprzedniego - deser z wykorzystaniem polskiego sera / nabiału, polskich jabłek, produktów pokrewnych i przypraw.

    Dzień 3:
    Przygotowanie i degustacja deserów przygotowanych przez uczestników szkolenia.
    Dyskusja na temat przygotowanych dań – wnioski.
    Rady, pomysły, przemyślenia, zalecenia.

    Szkolenie będzie prowadzone w języku hiszpańskim - zapewniamy tłumaczenie na język polski.

    Trener:     Walter Vogt
    Data:     12 lipca 2017 godz. 9.30
          13 lipca 2017 godz. 9.30
          14 lipca 2017 godz. 9.30
    Cena:     3200zł
    Czas:     3 x 8 godzin z przerwą na lunch

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe