Szkolenie przeznaczone dla profesjonalnych cukierników, gotowych na 3 intensywne dni z mistrzem Walterem Vogt, pełne dyskusji, dzielenia się wiedzą, poszukiwania sposobów na własny rozwój kulinarny i smakowy. 3 dni, które mają skłonić uczestników do zastanowienia się nad tym, co robią i dokąd zmierzają w swojej pracy zawodowej, co oferują a co chcą oferować swoim klientom.
W trakcie szkolenia uczestnicy opracują swój własny deser, będą też mogli poznać koncepcje i pomysły innych uczestników. Zalecane jest przyjście na szkolenie z głową pełną pomysłów i koncepcji, z chęcią do pracy i rozwoju, można też przynieść swoje własne, ulubione narzędzia do pracy.
Program szkolenia:
Dzień 1:
Tworzenie deserów restauracyjnych – wprowadzenie
Opracowanie koncepcji niezbędnych do rozpoczęcia tworzenia nowych dań
Czy to, co tworzymy jest daniem restauracyjnym - pytania i odpowiedzi
Rozwijanie koncepcji opracowywanych dań – pytania i odpowiedzi
Dzień 2:
Analiza produktów i omówienie koncepcji deserów w odniesieniu do teorii z dnia poprzedniego - deser z wykorzystaniem polskiego sera / nabiału, polskich jabłek, produktów pokrewnych i przypraw.
Dzień 3:
Przygotowanie i degustacja deserów przygotowanych przez uczestników szkolenia.
Dyskusja na temat przygotowanych dań – wnioski.
Rady, pomysły, przemyślenia, zalecenia.
Szkolenie będzie prowadzone w języku hiszpańskim - zapewniamy tłumaczenie na język polski.
Trener: Walter Vogt
Data: 12 lipca 2017 godz. 9.30
13 lipca 2017 godz. 9.30
14 lipca 2017 godz. 9.30
Cena: 3200zł
Czas: 3 x 8 godzin z przerwą na lunch
W poszukiwaniu kreatywności w tworzeniu deseru restauracyjnego - kurs wprowadzający do kreacji
- Rodzaj wydarzenia
- Szkolenia
- termin
- do
- lokalizacja
- Łódź
- zasięg
- lokalny
Dokładna lokalizacja
Łódź, ul. Sienkiewicza 82/84