Prestiż Konkursu Trendy Chef podkreśla fakt, że został nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2013 otrzymał akredytacje WACS na 2012r.
Uzyskał również poparcie wśród Stowarzyszeń Kucharskich i Cukierniczych z Polski i zagranicy.
II edycja Konkursu ma nadal kontynuować cel jaki został osiągnięty w poprzednim roku, skupia się on na odkrywaniu, poznaniu i prezentowaniu nowych talentów kulinarnych, a także na promowaniu osobowości kulinarnych.
Pragniemy poprzez wspólną wymianę doświadczeń poznawać tradycję kuchni polskiej i umiejętnie dostosować ją do nowoczesności. Dzięki temu stworzymy bogate źródło informacji, które stanie się doskonałą bazą do tworzenia nowoczesnych aranżacji dań i deserów.
Chcemy żeby nowe trendy zagościły w naszych restauracjach przez następny rok.
Nowi kulinarni odkrywcy i wirtuozi idący z duchem aktualnej gastronomicznej mody smaku oraz aranżacji dań nazywani są często- „Trendy Chef”
Polska arena kulinarna co roku wyznacza nowe trendy poprzez serwowanie nowych dań i deserów w wielu znakomitych restauracjach. Mimo to nadal podpatrujemy i uczymy się od najlepszych, dzięki temu tworzymy co raz to smaczniejsze, śmielsze, piękniejsze oraz nowatorskie potrawy także w oparciu o nasze regionalne produkty.
Uczestnikami konkursu będą odważni i kreatywni kucharze z najlepszych restauracji głównie z Polski jak i z zagranicy. Kucharze, którzy w swoich restauracjach z pasją kreują dania na najwyższym poziomie wartych gwiazdek Michelin oraz inspirują swoich gości i pozostałą brać kucharską swoimi pomysłami.
Założeniem imprezy jest ukazanie wszystkiego co najlepsze i ekskluzywne. Tak więc najnowszym potrawom tworzonym przez mistrzów kucharskich będzie towarzyszyło wiele dodatkowych atrakcji .
Swoją obecnością zaszczycą nas najlepsi Szefowie Kuchni i Cukiernicy z Polski i zagranicy prezentując swoja pasję w tworzeniu idealnych dań.
III Międzynarodowy Konkurs Kulinarny - Trendy Chef 2014
- Rodzaj wydarzenia
- Konkursy
- termin
- lokalizacja
- Bydgoszcz
- zasięg
- ogólnopolski
Dokładna lokalizacja
Hotel Słoneczny Młyn **** w Bydgoszczy
Kontakt
Rafał Godziemski
Telefon: +48 502 601 346
E-mail: rafalgodziemski@o2.pl
Aleksandra Sowa
E-mail: kontakt@aleksandrasowa.pl
Telefon: +48 502 601 346
Piotr Chylarecki
E-mail: trendy_chocolatechef@barry-cellebaut.com
Telefon: +48 728 493 936