...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • I edycja Trendy Chocolate Chef 2014

    Konkursy
    termin
    lokalizacja
    Bydgoszcz
    zasięg
    ogólnopolski

    25 kwietnia br. w Hotelu "Słoneczny Młyn" odbędzie się 1. edycja konkursu dla cukierników: Trendy Chocolate Chef. Zwycięzca konkursu będzie nominowany do Krajowych Eliminacji World Chocolate Masters 2015.

    Organizatorem konkursu jest Barry Callebaut Polska – przy wsparciu Akademii Czekolady Callebaut, Hotelu „Słoneczny Młyn" oraz Cukierni Sowa. Celem nowej inicjatywy jest odkrywanie, poznawanie i promowanie młodych talentów oraz nowych osobowości cukierniczych. Konkurs ma również wskazywać nowe pomysły smakowe, techniczne, design w połączeniu z nowoczesną i aktualną estetyką potraw, a tym samym inspirować i przyczyniać się do rozwoju nowoczesnej kuchni.

    Uczestnicy

    Sześć dwuosobowych zespołów stanie do walki, a zwycięzca otrzyma nominację do Krajowych Eliminacji World Chocolate Masters 2015. W konkursie mogą wziąć udział cukiernicy oraz kucharze pracujący w restauracjach i cukierniach w Polsce i za granicą. Zespołem dowodzi Chef – cukiernik lub kucharz profesjonalista posiadający dowolny stopień w hierarchii zawodowej. Będzie odpowiedzialny za organizację pracy, przygotowanie stanowiska pracy, smak, estetykę i sposób podania pracy. Musi wykazać się wysokimi umiejętnościami technicznymi i kreatywnością. Pomagać mu będzie Demi Chef, posiadający dowolny stopień w hierarchii zawodowej. Oceniany będzie za pracę i pomoc oraz umiejętności serwowania dań według zaplanowanych działań przez Chefa.

    Konkursowe menu

    Przystawka, deser na talerzu oraz napój czekoladowy serwowany na ciepło lub zimno - taki zestaw prac konkursowych trzeba będzie przygotować w ciągu zaledwie 120 minut. Wszystkie prace konkursowe będą oceniane pod względem smaku, prezentacji, konsystencji i estetyki (odpowiadającej najnowszym trendom), techniki, awangardy, trudności oraz od strony praktycznej ich przygotowania.

    W przystawce obowiązkowym składnikiem będzie halibut. Oprócz ryby uczestnicy mają obowiązek wykorzystać w przystawce minimum 3 spośród 6 produktów marki Callebaut: masło kakaowe Mycryo®, 100% pasta orzechowa Callebaut® PNP, Nibsy Callebaut®, ciemna czekolada Callebaut® Origin Grenade, proszek kakaowy Callebaut® CP, orzech pistacji.

    W deserze na talerzu głównym składnikiem będzie czekolada. Ważne jest, aby deser spełniał warunki deseru restauracyjnego, czyli mógł być przygotowany i serwowany przez kucharzy oraz swobodnie dostarczony do gości przez obsługę. Produkty czekoladowe do deseru dostarczy organizator konkursu w ilości zgłoszonej w formularzu zgłoszeniowym. Będą to: ciemna czekolada Callebaut® Finest Belgian Chocolate 811NV (do pobrania z temperówki do czekolady), mleczna czekolada Callebaut® Finest Belgian Chocolate 823NV (do pobrania z temperówki do czekolady),
    biała czekolada Callebaut® Finest Belgian Chocolate CW2NV, ciemna czekolada Callebaut® Powerful, masło kakaowe Mycryo®, ciemna czekolada Madagascar Origin Callebaut®, Crispy Nib Mix, folie karotenowe IBC.

    Napój czekoladowy to ostatni autorski pomysł zawodników, do serwowania na gorąco lub na zimno. W tym przypadku będzie można skorzystać z ciemnej czekolady Callebaut® Finest Belgian Chocolate 811NV, ciemnej czekolady Callebaut® Powerful, mlecznej czekolady Callebaut® Finest Belgian Chocolate 823NV, białej czekolady Callebaut® Finest Belgian  Chocolate CW2NV, masła kakaowego Mycryo®, ciemnej czekolady Madagascar Origine Callebaut®, Crispy Nib Mix.

    Regulamin Trendy Chocolate Chef

    Dokładna lokalizacja

    Hotel „Słoneczny Młyn” w Bydgoszczy
    ul. Jagiellońska 96

    Kontakt

        Rafał Godziemski
        Telefon: +48 502 601 346
        E-mail: Rafał Godziemsk

        Aleksandra Sowa
        Telefon: +48 506 704 317
        E-mail: Aleksandra Sowa

        Piotr Chylarecki
        Telefon: +48 728 493 936
        E-mail: Piotr Chylarecki

    Strona internetowa

    http://www.trendychef.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=112&Itemid=1121&lang=pl

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe