...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Znakowanie żywności - szkolenie Mistrza Branży

    Szkolenia
    termin
    lokalizacja
    Katowice
    zasięg
    lokalny

    Przygotuj się do zmian w znakowaniu żywności opakowanej i nieopakowanej. Poznaj obowiązkowe wymagania rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Sprawdź, jak nowe przepisy interpretuje Komisja Europejska.

    Na szkoleniu, poza omówieniem obowiązkowych wymagań co do znakowania, przedstawimy dokumenty pomocnicze Komisji Europejskiej, ułatwiające stosowanie i interpretację nowego rozporządzenia, nad którymi trwają ostatnie prace.

    Dokładne terminy szkoleń zostaną przedstawione po ukazaniu się oficjalnych dokumentów Komisji Europejskiej.

    Termin szkolenia: 5 grudnia 2014 r.
    Miejsce: Katowice

    Koszty
    Szkolenie wraz z lunchem i kawą

    • 300 zł netto/1 os. przy zgłoszeniu w 1. terminie do 14.11.2014
    • 400 zł netto /1 os. przy zgłoszeniu w 2. Terminie do 28.11.2014
    • 250 zł netto/ 1 os. dla prenumeratorów „Mistrza Branży” w wersji drukowanej
    • przy zgłoszeniu większej ilości osób proszę o kontakt z redakcją

     

    PROGRAM SZKOLENIA:

    CZĘŚĆ I – Opracowanie etykiety zgodnie z nowymi wymaganiami
    1. Najważniejsze zmiany w znakowaniu, które wprowadza nowe rozporządzenie.
    2. Omówienie danych wymaganych na etykiecie tj. ustalanie nazwy, wykaz składników, w tym składniki alergenne, substancje dodatkowe, ilościowa zawartość składników, kategorie składników, oraz pozostałe jak data minimalnej trwałości, dane producenta, kraj lub miejsce pochodzenia.
    3. Przykłady etykiet poprawnie i błędnie opracowanych.

     

    CZĘŚĆ II – Zasady znakowania żywności nieopakowanej
    1. Wymagania znakowania żywności nieopakowanej – rozporządzenie 1169/2011.
    2. Wymagania znakowania żywności nieopakowanej – przepisy krajowe.
    3. Sposób udostępniania informacji o żywności nieopakowanej.

     

    CZĘŚĆ III – Opracowanie tabeli wartości odżywczej na etykietę
    1. Nowe zasady znakowania żywności wartością odżywczą.
    2. Informacje obowiązkowe oraz dobrowolne.
    3. Zbieranie informacji o zawartości składników odżywczych w produkcie.
    4. Wykonywanie obliczeń wartości energetycznej.
    5. Opracowanie tabeli wartości odżywczej.
    6. Zaokrąglanie wartości liczbowych w tabeli – przewodnik KE.
    7. Przykłady oznakowania obowiązkową i dobrowolną wartością odżywczą.

    CZĘŚĆ IV - Pytania i dyskusje

     

    Dokładna lokalizacja

    ul. Klimczoka 9
    40-857 Katowice

    Kontakt

    Zgłoszenia i pytania prosimy kierować
    b.kornak@MistrzBranzy.pl
    881 610 660

    Strona internetowa

    http://mistrzbranzy.pl/artykuly/pokaz/id/2106

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe