Zapraszamy wszystkich piekarzy i cukierników na Targi HERT, które odbędą się w dniach 14-17 kwietnia 2015 r. w siedzibie firmy Hert przy ul. Odlewniczej 4a, w Warszawie.
W tym roku zapraszamy do dwóch lokalizacji: targi odbędą się w siedzibie firmy Hert przy ul. Odlewniczej 4a - Hert Sklepy, piekarnictwo, krojenie i pakowanie, logistyka, wykłady (m. in. prof. H. Mruk) oraz również w naszej nowej hali przy ul. Marywilskiej 28 - cukiernia, wystawcy czyli firmy oferujące usługi i produkty niezbędne bądź wspierające prowadzenie biznesu jakim jest piekarstwo i cukiernictwo, urządzenia używane.
Przedstawimy nasze koncepty, które powstały w odpowiedzi na obecnie panujące na rynku piekarsko-ciastkarskim trendy. Pokażemy jak naszym zdaniem powinno i może wyglądać nowoczesne piekarstwo i cukiernictwo.
To będą już dziewiąte Targi Hert. W tym roku mamy aż 4 dni pokazów produkcji na żywo.
Cała produkcja piekarnicza będzie odbywala się z wykorzystaniem systemów zimna w procesie dlugiej fermentacji.
Pokażemy przykłady różnych aranżacji sklepowych, w tym koncept Boulangerie czyli piekarni na styl francuski, gdzie Klient może obserwowac bieżącą produkcję bagietek, czy np. ciabatt i kupić pieczywo prosto z pieca. Klient w sklepie widzi proces mieszania ciasta, formowania kęsow i ich wypiek w piecyku sklepowym. W skrócie: od mieszałki do wypieku.
Przygotowujemy propozycje rozszerzenia asortymentu w sklepie piekarniczym o świeże kanapki oraz o asortyment gastronomiczny (np. mini pizze, zapiekanki, łosos, kurczak, kiełbaski, jajecznica). Zapoznać się będzie można z ofertą ekspresów do kawy, automatycznych (Thermoplan) i kolbowych.
Na naszych gości czekać będzie szeroka oferta cukiernicza:
- Wysokowydajna produkcja wysokiej jakości lodów tradycyjną metodą, bez konieczności szokowania w mroźni szokowej.
- Produkcja pralin i oblewanie czekoladą przy użyciu urządzeń Gami.
- Produkcja, nadziewanie i dekoracja pączków- nie tylko na tlusty czwartek czyli jak zwiększyć zyski przez obniżenie kosztow produkcji i zwiększenie objętości pączka.
- Urządzenia do dozowania i dekoracji produktów takich jak babki, babeczki, keksy, mufiny, biszkopty, tartletki.
- Urządzenie KN550 do inkrustacji japońskiej firmy Rheon czyli możliwość połączenia różnych smaków w jednym wyrobie za pomocą jednej maszyny. Dzięki temu łatwo a właściwie nieograniczenie uzyskujemy różnorodność produktów i rozszerzenie asortymentu pieczywa, wyrobów cukierniczych, słodyczy i słonych przekąsek.
- Krojenie i skladanie ciast oraz ich dekoracja: szybka, latwa i ekonomiczna - dzięki urządzeniom natryskowym, czekoladziarkom, żelownicom, pomadziarkom.
- Urządzenia do krojenia ciast (zarówno na warstwy jak i na sztuki). Będzie krajalnica ultrasoniczna Bakon, czyli krojenie za pomoca ultradźwięków, co zapewnia idealne cięcie, nawet bardzo trudnych delikatnych wyrobów, również mrożonych.
Polecamy wykłady prof. H. Mruka (Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu):
15 kwietnia 2015
11:00 Sposoby promowania piekarni na rynku
12:00 Skuteczne wprowadzanie nowego produktu na rynek
17 kwietnia 2015
11:00 Merchandising w sklepach z pieczywem