Prowadzący: Marcin Paździor
Bardzo ciekawe szkolenie z samodzielnego przygotowywania pralin krojonych i trufli.
Czterogodzinne warsztaty to kolejny stopień wtajemniczenia w świat czekoladowych produktów. Każdy uczestnik, pod kierunkiem Marcina Paździora - specjalisty z wieloletnim doświadczeniem w pracy z czekoladą, nauczy się jak przygotować właściwy ganasz, jak go prawidłowo pokroić i udekorować, aby uzyskać doskonałą pralinę. Następnie poznają metody przygotowania i oblewania trufli czekoladą.
Program
- Temperowanie czekolady.
- Przygotowywanie ganaszy.
- Krojenie i oblewanie pralin.
- Różne sposoby dekorowania pralin krojonych.
- Przygotowywanie i dekorowanie trufli.
- Omówienie zasad przechowywania pralin.
- Omówienie rodzajów rozkładu mikrobiologicznego.
Zapewniamy:
- stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia,
- potrzebne materiały: m.in. czekoladę, produkty niezbędne do przygotowania ganaszy i dekoracji,
- w przerwie słodki poczęstunek,
- dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia w Akademii tortownia.pl,
godz. 14.00
CZAS TRWANIA
1 dzień (4h zegarowe)
cena z VAT: 490 zł