Prowadzący: Marcin Paździor
Szkolenie dla każdego, kto zaczyna przygodę z samodzielną pracą z czekoladą i chciałby zbudować solidne fundamenty swojego warsztatu pracy.
Podczas intensywnego dwugodzinnego szkolenia uczestnicy przekonają się, że czekolada wcale nie musi być "kapryśną damą", że wystarczy wiedzieć jak z nią pracować, by była źródłem ogromnej satysfakcji.
Marcin Paździor, specjalista z wieloletnim doświadczeniem, podzieli się z uczestnikami swoją wiedzą i umiejętnościami, dzięki czemu każdy, kto ukończy to szkolenie będzie znał 3 sposoby temperowania czekolady, będzie umiał samodzielnie przygotować tabliczki czekolady, a także posiądzie teoretyczną wiedzę na temat rodzajów czekolady, jej uprawy, i wiele innych ciekawych faktów.
Program
- Temperowanie czekolady.
- Przygotowywanie ganaszy.
- Krojenie i oblewanie pralin.
- Różne sposoby dekorowania pralin krojonych.
- Przygotowywanie i dekorowanie trufli.
- Omówienie zasad przechowywania pralin.
- Omówienie rodzajów rozkładu mikrobiologicznego.
Zapewniamy:
- stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia,
- potrzebne materiały: czekolada, dodatki,
- dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia w Akademii tortownia.pl,
- możliwość zabrania wykonanych prac,
godz. 10.00
CZAS TRWANIA
1 dzień (2h zegarowe)
cena z VAT: 320 zł