prowadzą: Bożena Sikoń, Agnieszka Klimczak
Podczas szkolenia uczestnicy samodzielnie wykonają dwa torty: biszkoptowy przełożony lekkimi kremami i udekorowany w stylu angielskim oraz tort skomponowany z wybornych musów, udekorowany w sposób tradycyjny (oblany czekoladową polewą).
Podczas szkolenia uczestnicy samodzielnie wykonają dwa torty: biszkoptowy przełożony lekkimi kremami i udekorowany w stylu angielskim oraz tort skomponowany z wybornych musów, udekorowany w sposób tradycyjny (oblany czekoladową polewą).
Wszystko to pod okiem Mistrzyni Cukiernictwa Bożeny Sikoń i właścicielki tortownia.pl Agnieszki Klimczak.
Intensywne dwudniowe szkolenie obejmujące zagadnienia z zakresu cukiernictwa:
- przygotowywanie kremów i musów,
- przygotowywanie i wypiekanie biszkoptów,
- składanie tortów,
oraz dekoracji tortów w stylu angielskim:
- obkładanie tortów lukrem plastycznym,
- dekorowanie tortów przy wykorzystaniu specjalistycznych narzędzi,
- wykańczanie tortów w różnych kształtach,
- aranżowanie dekoracji.
Terminy
17–18 sierpnia 2016, 10:00
7–8 września 2016, 10:00
4–5 listopada 2016, 10:00
Cena 940 zł