...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Seminarium: Praktyczne kwestie znakowania wyrobów cukierniczych

    Seminarium
    termin
    , ,
    lokalizacja
    Piotrków Trybunalski, Bydgoszcz, Poznań
    zasięg
    ogólnopolski

    Seminaria w ramach Podwieczorków z Akademią Mistrza

    Cukiernik i piekarz, jak każdy producent żywności ma obowiązek przekazania konsumentowi rzetelnej informacji na temat swoich wyrobów. Większość przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 1169/2011 objęła branżę cukierniczą już dwa lata temu, natomiast w tym roku wchodzi w życie obowiązek podawania wartości odżywczej na wyrobach pakowanych.  Wiele z tych przepisów nadal budzi szereg niejasności wśród rzemieślników.

    Uczestnicy po szkoleniu będą:

    •     prawidłowo wyliczać zawartość składników odżywczych na 100 g produktu i znać służące do tego celu programy
    •     konstruować tabelę informacji wartości odżywczych
    •     wiedzieć które elementy informacji o wartości odżywczej są obowiązkowe, a które dobrowolne
    •     poprawnie konstruować wykaz składników, w tym składniki złożone
    •     znać zasadę przenoszenia i poprawnie znakować substancje dodatkowe
    •     wiedzieć w jakich sytuacjach podawanie ilości składników w ich wykazie jest konieczne
    •     prawidłowo deklarować alergeny na etykiecie
    •     wiedzieć na co zwracają uwagę inspekcje kontrolne


    Dodatkowo w programie:

    •     możliwość wymiany doświadczeń z trenerem i innymi uczestnikami
    •     poczęstunek


    zobacz i zapisz się >>

    23 czerwca Piotrów Trybunalski
    29 czerwca Bydgoszcz
    30 czerwca Poznań

    Profil uczestnika:
    Właściciel zakładu cukierniczego lub osoba odpowiedzialna za poprawność etykiet na wyrobach cukierniczych.

     

    Trener
    dr Agnieszka Szymecka – Wesołowska  ekspert ds. znakowania żywności
    Prawnik, wspólniczka i współzałożycielka Centrum Prawa Żywnościowego A.Szymecka-Wesołowska, D. Szostek sp.j. (www.food-law.pl). Wykłada prawo żywnościowe na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. Autorka wielu publikacji z zakresu prawa rolnego i żywnościowego w kraju i zagranicą. Trenerka prawa żywnościowego z wieloletnim doświadczeniem (przeprowadzonych kilkadziesiąt szkoleń dla pracowników firm spożywczych, a także przedstawicieli inspekcji urzędowej kontroli żywności). Redaktor naukowy i współautorka komentarzy do ustaw i rozporządzeń dot. bezpieczeństwa żywności.

    Dokładna lokalizacja

    Hotel Mercure Vestil
    ul. Armii Krajowej 22C, 97-300 Piotrków Trybunalski
    23 czerwca 2016, godz. 15:00 – 20:00

    Dwór Hulanka, przy Karczmie Rzym
    ul. Bydgoska 1, 86-014 Pawłówek k. Bydgoszczy
    29 czerwaca 2016, godz. 15:

    Kontakt

    Tel. 783 942 458

    Strona internetowa

    http://www.akademiamistrza.pl/zarzadzanie-biznesem/kalendarz-spotkan

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe