Cena: 540,00 PLN
Serdecznie zapraszamy na pierwsze szkolenie w Akademii Sweet Decor oferujące naukę dekorowania tortów kwiatami z papieru jadalnego. Tym razem podzielimy się z Państwem niebanalną, oryginalną ale i niezwykle subtelną sztuką dekorowania tortów. Uczestnicy szkolenia pod okiem ekspertki Beaty Tomasiewicz, będą mogli rozwinąć swoje umiejętności dekoratorskie i zdobnicze.
Szkolenie przeznaczone jest dla osób początkujących i średnio zaawansowanych.
Prowadzący: Beata Tomasiewicz - Pasja tworzenia towarzyszy jej od zawsze, a sugarcraftingiem zainteresowała się częściowo za sprawą swoich dzieci. Z zamiłowania i wykształcenia jest przyrodnikiem, stąd dekoracje, które tworzy to przede wszystkim inspiracje pięknem natury.
Dekoracje z papieru jadalnego i florystyka cukiernicza to ulubione tematy Beaty, jak mówi: "tutaj ogranicza nas jedynie wyobraźnia..." Papier jadalny uwielbia za jego delikatność, gdyż dekoracje stworzone przy jego użyciu są subtelne i bardzo eleganckie.
Zakres szkolenia:
1. Obłożenie atrap białą masą cukrową
2. Wstęp teoretyczny: techniki pracy z papierem jadalnym:
- praca przy użyciu dziurkaczy, nożyczek,
- zachowanie papieru pod wpływem wody, alkoholu, oleju, pary wodnej
- malowanie na sucho
- malowanie na mokro
W trakcie szkolenia stworzymy dwie kompozycje kwiatowe na jednym torcie (patrz: zdjęcia poglądowe):
Tort z koronką na boku:
a) modelowanie kwiatów z papieru jadalnego na drucikach florystycznych, następnie malowanie kwiatów,
b) wykonanie dekoracji na bok tortu,
c) mocowanie (klejenie) falbanek i mocowanie kwiatów na torcie
d) malowanie falbanek
Tort z magnoliami:
a) wycięcie listków i płatków magnolii
b) modelowanie z masy cukrowej gałązki magnolii i zamocowanie na boku tortu
c) pomalowanie fragmentów kwiatów
d) klejenie kwiatów i umieszczenie ich na torcie
Data szkolenia: 2 lipca 2016
Czas: 8 godzin
Cena: 540zł (brutto)
Ilość miejsc w promocji ograniczona!
Zapewniamy:
- wszystkie niezbędne materiały i produkty do stworzenia kwiatów
- profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
- w trakcie szkolenia przerwa na poczęstunek kawowy oraz obiad
- certyfikat ukończenia szkolenia
- możliwość zabrania gotowego wyrobu