...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Seminarium: Praktyczne kwestie znakowania wyrobów cukierniczych

    Seminarium
    termin
    ,
    lokalizacja
    Wrocław, Chorzów
    zasięg
    lokalny

    Cukiernik i piekarz, jak każdy producent żywności ma obowiązek przekazania konsumentowi rzetelnej informacji na temat swoich wyrobów. Większość przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 1169/2011 objęła branżę cukierniczą już dwa lata temu, natomiast w tym roku wchodzi w życie obowiązek podawania wartości odżywczej na wyrobach pakowanych.  Wiele z tych przepisów nadal budzi szereg niejasności wśród rzemieślników.


    Uczestnicy po szkoleniu będą:

    •     prawidłowo wyliczać zawartość składników odżywczych na 100 g produktu i znać służące do tego celu programy,
    •     konstruować tabelę informacji wartości odżywczych,
    •     wiedzieć które elementy informacji o wartości odżywczej są obowiązkowe, a które dobrowolne,
    •     poprawnie konstruować wykaz składników, w tym składniki złożone,
    •     znać zasadę przenoszenia i poprawnie znakować substancje dodatkowe,
    •     wiedzieć w jakich sytuacjach podawanie ilości składników w ich wykazie jest konieczne,
    •     prawidłowo deklarować alergeny na etykiecie,
    •     wiedzieć na co zwracają uwagę inspekcje kontrolne.


    Dodatkowo w programie:

    •     możliwość wymiany doświadczeń z trenerem i innymi uczestnikami,
    •     poczęstunek.


    Profil uczestnika:
    Właściciel zakładu cukierniczego lub osoba odpowiedzialna za poprawność etykiet na wyrobach cukierniczych.


    Dokładna lokalizacja

    Wrocław Psary
    Hotel Wena
    ul. Główna 20, 51-180 Wrocław Psary
    27 września 2016 godz. 15.00 – 20.00

    Chorzów
    Kompleks Sztygarka
    ul. Piotra Skargi 34 a/d, 41-500 Chorzów
    28 września 2016 godz. 15.00 – 20.00

    Strona internetowa

    http://www.akademiamistrza.pl/zarzadzanie-biznesem/events/podwieczorek-z-akademia-mistrza-wroclaw-psary/

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe