Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia to:
- produkty tradycyjne i regionalne, żywność ekologiczna i organiczna
- mięso, wędliny, garmażerka, ryby
- miody, wyroby pszczelarskie, cukiernicze, słodycze
- pieczywo, produkty zbożowe, wyroby mleczarskie
- owoce, warzywa, przetwory, soki
- oliwy, tłoczone oleje o zdrowotnych właściwościach
- nalewki, wina, wódki i browary regionalne
- przyprawy, zioła, herbaty, kawy
- kosmetyki, opracowane na bazie naturalnych składników
- naturalne i ekologiczne produkty i usługi „dla ciała i dla domu”
- wyroby rzemieślnicze, rękodzieło ludowe
- moda inspirowana folklorem, tekstylia, odzież
- ręcznie robiona biżuteria, ozdoby, obrazy i inne wyroby artystyczne
- catering dietetyczny, oferta dla sportowców, alergików i diabetyków oraz wykluczenia dietetyczne
- zabawki i przedmioty z surowców naturalnych,
- opakowania ekologiczne,
- eko-sklepy, eko-salony urody, itp.
- eko organizacje, izby, wydawnictwa, stowarzyszenia i fundacje.