...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Terminy wydarzeń branżowych

Terminarz wydarzeń branżowych

  • Szkolenie z tradycyjnego wypieku pieczywa ze zbóż EKO

    Szkolenia
    termin
    lokalizacja
    Bydgoszcz
    zasięg
    lokalny

    Poznaj metody oceny i produkcji tradycyjnego pieczywa ze zbóż i upraw EKO

    W roli głównej ziarno ze starych odmian i mąka pszenna z płaskurki, samopszy oraz żyta z upraw EKO.

    Szkolenie zorganizowane jest wspólnie ze Stowarzyszeniem Polska Ekologia  z mistrzem piekarstwa Czesławem Meus i profesjonalistami z zakresu pobierania próbek, analizy ziarna i metod badawczych oceny jakości ziarna ze zbóż.

    Szkolenie prowadzone jest w certyfikowanej piekarni EKO.

    Co tu dużo mówić! Jak chcesz:

    • Poznać  TOWAROZNAWSTWO i sposoby oceny  jakość mąki EKO na chleb.
    • Poznać metody rozpoznawania JAKOŚCI technologicznej ziarna EKO i jego przeznaczenia na mąk.
    • Poznać metody produkcji kwasów piekarskich z mąki żytniej EKO.
    • Poznać metody produkcji ciasta tradycyjnego EKO.
    • Poznać metody produkcji ciasta na podmłodach bez i z drożdżami

    .

    ZAPRASZAMY na Szkolenie 3– dniowe (21 godz zajęć praktycznych) limitowana ilość miejsc max: 10 osób

     

    Szkolenie przeznaczone jest:

    • dla ekologów,
    • dla młynarzy,
    • dla piekarzy,
    • dla kucharzy,
    • dla nauczycieli,
    • dla studentów,
    • oraz osób chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe.

    Zachęcamy również pozostałe osoby, które samodzielnie na codzień wypiekają w domowych warunkach tradycyjne pieczywo EKO.

     

    Tematyka szkolenia:

    • Towaroznawstwo surowców piekarskich ze zbóż ekologicznych.
    • Metody wytwarzania kwasów żytnich fermentacji mlekowej.
    • Sposoby interpretacji schematów technologicznych produkcji kwasów oraz wykorzystanie ich do obliczeń ilościowych i kontroli parametrów procesu.
    • Przygotowanie surowców.
    • Nauka samodzielnego prowadzenia kwasów piekarskich.
    • Teoretyczne i praktyczne poznanie metod kontroli parametrów w piekarni EKO podczas procesu wytwarzania kwasów.
    • Samodzielne sporządzanie ciast na wytworzonych kwasach oraz wypieki pieczywa ze zbóż ekologicznych.
    • Nauka techniki sporządzania kęsów ciast pszennych, żytnich i mieszanych ze zbóż ekologicznych.
    • Ocena wyników badania kwasów i ciasta oraz pieczywa w laboratorium.
    • Nauka wypieków pieczywa ze zbóż ekologicznych.
    • Udostępniamy materiały szkoleniowe,filmy i testy na platformie e-learningowej: www.sadkiewicz.edu.pl ( dostęp 24 na dobę)

     

    Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

    Na zakończenie uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia a po zaliczeniu egzaminu pisemnego i teoretycznego podniesienia kwalifikacji.

    Cena brutto za pakiet: 1.400 zł /za osobę

    W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe (nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

     

    Dokładna lokalizacja

    ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz


    Kontakt

    tel. 52 365 05 10, Pani mgr Izabela Szatlach

    Strona internetowa

    https://instytut-sadkiewicza.pl/eventer/nauka-tradycyjnego-wypieku-pieczywa-eko-3

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe