Trener: Bożena Sikoń
Zapisy na szkolenie http://www.ashanti.pl/pl/szkolenia/atelier-mistrzow-czekolady/item/706-bicie-piany-bezy-rodzaje-i-zastosowanie
Szkolenie dwudniowe
Program szkolenia:
Słodkie szkolenie z Mistrzynią Cukiernictwa Panią Bożeną Sikoń, którego głównym tematem będzie przygotowywanie różnego rodzaju bez oraz ich zastosowanie w cukiernictwie. Zapraszamy cukierników, ale i amatorów, którzy do słodkich wypieków chcą podchodzić profesjonalnie.
Bezy do dekoracji:
- francuska
- szwajcarska
- kamyki bezowe
• Monoporcja zapiekana bezą włoską z werbeną cytrynową / suflet cytrynowy / kruszonka sezamowa / krem cytrynowy
• Beza Pawlovej – Rolada: mango-pomarańcz-cytryna / krem bawarski waniliowy z kawałkami czekolady gorzkiej
• Beza Pawlowej – Tort: owoce różne / biala czekolada / bita śmietana / marakuja z różą
• Daquoise orzechowo - daktylowy: krem kawowy / chrupiaca czekolada gorzka z kawą / konfitura malinowa
• Forma dekoracyjna w kształcie rolady: blat daquoise migdałowy / mus czekoladowy /mus jogurtowy / blat kakaowy bez mąki / mus czarna porzeczka z bezą włoską / dekoracja z bezy francuskiej i kamyki bezowe
• Daquoise czekoladowy: krem śmietanowy /frużelina wiśniowa z Amaretto
• Lemon Pie (flan cytrynowy) zapiekany z bezą