...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Administrator

20.000 porcji deserów od cukierniczej elity Wrocławia

28 czerwca na Placu Gołębim we Wrocławiu można było rozsmakować się w wyjątkowych deserach i to wszystko za symboliczną cegiełkę, którą od razu można było wymienić na wybrany deser lub napój od najlepszych cukierni, kawiarni, lodziarni i herbaciarni w mieście.

Cały dochód ze sprzedaży wesprze utalentowanych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych na ul. Kamiennej 86 we Wrocławiu. Jest to też rewelacyjna promocja branży cukierniczej. Deserowy chillout.

Plac Gołębi wrocławskiego rynku zamienił się w wyjątkową i ogromną kawiarenkę z eleganckimi stołami, leżakami oraz muzyką. Najlepsze cukiernie, kawiarnie i lodziarnie z Wrocławia i okolic przygotowały 20.000 wspaniałych słodkich porcji deserowych - lodów, kaw i herbat oraz słonych przekąsek.



Co było w menu i kto je przygotował?
Podczas Deserowego Chillout’u była okazja spróbować trzech wyjątkowych deserów, które przygotował specjalnie na tę okazję zespół „Vroclinek” – crunche w pięciu wariantach, świeże truskawki w czekoladzie i oczywiście pralinki w piętnastu odsłonach.
Zespół „Tony” Krzysztofa Kobylańskiego przygotował coś naprawdę wyjątkowego, co skradło serca i podniebienia smakoszy - desery ze słodkiego mleka i panierowane orzeszki w czekoladzie.

Pracownia Cukiernicza „Pokruszone” zaserwowała swoje najsłodsze hity - tartaletki cytrynowe z bezą włoską i eleganckie monoporcje. Pracownia „Cimone” pokazała się z wytrawnymi włoskimi specjałami! Serniczki w różnych smakach oraz owocowy tort, ciasto snickers i jagodzianki serwowano z pracowni „Słodki Chłopak”. „Tu jest Słodko Simon COOKs” zaprezentował z kolei m.in. cramble cookie, red velvet z białą czekoladą, ptysiami z marakują i karmelem oraz cannoli pistacjowymi.

Cukiernia „Nanan” częstowała monoporcjami, makaronikami, tartaletkami oraz eklerami z kremem waniliowym. „Krasnolód” serwował lody w orzeźwiających kompozycjach a „Chmiel Kawa” swoją specjalność czyli kawę z chmielem i specjalną kawę inspirowaną szarlotką. Ponadto prezentowali się „Centrum Kawy i Herbaty – Herbaciarnia Targowa”, „Cimone Piccolo” i „Paloma Coffee & Roastery”.



Wrocławskie Śniadanie
Wyjątkowo było również podczas Wrocławskiego Śniadania na Bastionie Sakwowym. Tu można było spróbować wyjątkowych bajgli od „Cental Cafe” i pyszności od „Miło Mi na śniadanie”. Poczęstunki przygotowali również „Cafe Freska”, „ELEN food&friends”, „Lobster” oraz „Kasturi”.

Dzień 28 czerwca był wyjątkowo słodki we Wrocławiu od samego rana.

Fot. Anna Olszewska-Adamowicz

Bieżące wydanie czasopisma

Od fermentacji i fizjologii, przez kamienne kajzerki i kardamonki, po mango, piecowe wybory i lukrowane truskawki - nowy Mistrza Branży na urlop!

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji