24 i 25 września odbędzie się szkolenie z Jimmym Mornet’em - Mistrzem cukiernictwa z Francji.
Podobne artykuły
Dlaczego i z czego warto się szkolićZapraszamy na webinarium CSB-System!Słodka konferencja nr 3 - online i bezpłatnie!Podczas szkolenia poznasz:
- francuskie techniki cukiernicze,
- najnowsze trendy w cukiernictwie, nowatorskie smaki i rozwiązania,
- inspirujące metody dekorowania deserów.
Program szkoleniowy obejmuje receptury tortów i mono-deserów, czerpiące z tradycji francuskiego cukiernictwa, w nowoczesnej odsłonie. Jimmy nauczy Cię jak komponować smaki i łączyć tekstury, aby słodkości nabierały wyjątkowego charakteru. Jeśli zamierzasz wzbogacić swoje umiejętności, zapisz się na kurs, gdzie wspólnie odkryjemy tajemnice francuskiego „pâtisserie”. Poznajcie wypieki i słodkości pełne kunsztu i pasji, które definiują twórczość Jimmy'ego Mornet’a.
Więcej informacji na stronie https://www.barbara-luijckx.pl/.../francuskie-techniki.../
Jimmy doskonalił swoje cukiernicze umiejętności u legend takich jak Jacques Bellanger (MOF) i Laurent Le Daniel (MOF). Pracował w prestiżowych cukierniach, m.in. w Maison Fauchon i cukierni hotelu Plaza Athénée. Zdobył także tytuł Europejskiego Pucharu Sztuki Cukrowej w 2013 roku. Jako Pastry Chef w Park Hyatt Paris Vendôme prowadził zespół przez 5 lat. Obecnie, jako założyciel ADN Sucré, chce dzielić się z Wami swoją wiedzą i innowacyjnym podejściem do cukiernictwa.