...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Administrator

Cukiernicze znaczki na Walentynki

Co roku poczta francuska wypuszcza z okazji Walentynek znaczki prezentujące osiągnięcia cukierników znad Sekwany. W 2025 nawiązała współpracę z Maison Pierre Hermé.

Znaczki prezentują dwa flagowe desery znanego cukiernika: Ispahan i makaroniki z wykorzystaniem graficznego motywu serduszek. Ispahan to deser składający się z makaroników o smaku róży, takiego samego kremu (różany) plus dodatek malin i liczi. Natomiast makaroniki są popisowym produktem Pierre’a Hermé. Jak podkreślają francuscy dziennikarze tego typu znaczki to idealna współpraca filatelistyki i luksusowego cukiernictwa. Ciekawostką jest, że znaczki są delikatnie perfumowane zapachem róży.

 

Pierre Hermé to cukiernik pochodzący z Alzacji, który w 1998 roku założył własną manufakturę Dom Pierre’a Hermé. Zawodu uczył się u Gastona Lenôtre’a, następnie pracował w Fauchon i w Ladurée. W 2016 roku został wybranym Najlepszym Cukiernikiem na Świecie przez Akademię World’s 50 Best Restaurants. W tym samym roku magazyn Vanity Fair umieścił go na czwartym miejscu pośród 50, najbardziej wpływowych Francuzów na świecie. W 2021 znalazł się także na czwartym miejscu ulubionych francuskich przedsiębiorców według miesięcznika Forbes. Nazywany jest Picassem cukiernictwa

Znaczki będzie można kupić na poczcie w całej Francji od 27 stycznia 2025 roku.

K.Sz.

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki kształt tortu będzie modny w tym sezonie? Czy w piekarni można serwować drinki i koktajle? Co sprawia, że dubajska czekolada trafiła w upodobania konsumentów?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji