...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , altro, materiał promocyjny

Higieniczne podłogi i ściany dla przemysłu spożywczego

Czystość w obszarze produkcji żywności to nie tylko kwestia estetyki, to zagadnienie kluczowe dla bezpieczeństwa żywności, dobrostanu pracowników i zadowolenia klientów.

Niezależnie od tego, czy mowa o tętniącej życiem kuchni, przytulnej piekarni, czy przyjaznej dla klienta przestrzeni restauracyjnej, odpowiednie materiały i łatwość czyszczenia są najważniejsze.

Utrzymanie czystości w kuchniach i obszarach spożywczych

Kuchnie i obszary produkcji żywności są sercem każdego biznesu gastronomicznego. Przestrzenie te nieustannie mają kontakt z resztkami jedzenia, tłuszczem i wilgocią, dlatego ich podłogi i ściany muszą być nieporowate, łatwe do czyszczenia raz odporne na intensywne czyszczenie. Materiały, z których są wykonane, nie mogą sprzyjać rozwojowi bakterii i muszą wytrzymywać mycie wysokociśnieniowe.

Stosowanie bezfugowych podłóg pomaga zapobiegać gromadzeniu się brudu i bakterii, co zwiększa bezpieczeństwo przygotowywania żywności. W przeciwieństwie do płytek ceramicznych higieniczne panele ścienne Altro Whiterock można szybko zamontować, tworząc bezfugowe połączenia, zapobiegające gromadzeniu się bakterii, pleśni i brudu.


Znaczenie odporności na poślizg

W ruchliwych obszarach produkcji żywności zapobieganie poślizgom jest kluczowe dla bezpieczeństwa pracowników. Antypoślizgowe podłogi Altro pomagają unikać wypadków spowodowanych rozlaniami i zachlapaniami, co jest szczególnie ważne w takich miejscach jak piekarnie i kuchnie, gdzie drobne cząstki mąki czy cukru mogą sprawiać, że powierzchnie stają się śliskie.
W miejscach, gdzie poruszają się klienci, istotne jest, aby podłogi były zarówno bezpieczne, jak i atrakcyjne. Nowoczesne antypoślizgowe wykładziny Altro zapewniają piękny wygląd bez kompromisów w kwestii bezpieczeństwa.

Komfort dla pracowników

Wygodne podłogi są ważne dla pracowników, którzy spędzają długie godziny na nogach. Ergonomicznie zaprojektowane zapewniają wsparcie, redukując zmęczenie i problemy zdrowotne, co może zwiększyć samopoczucie i produktywność.


Estetyka dla klientów

Przestrzenie frontowe muszą być czyste, przyjazne i stylowe. Pierwsze wrażenie ma znaczenie, a zadbane podłogi i ściany przyczyniają się do świeżego i profesjonalnego wyglądu, który poprawia doświadczenia klientów.

Szybki montaż

Dla firm dbających o czas, koszty i minimalizację zakłóceń wykładziny bezklejowe od Altro (w rolce, bez konieczności przyklejania na stałe do podłoża) są doskonałym rozwiązaniem. Skracają czas montażu nawet o 50% w porównaniu do tradycyjnych podłóg i mogą być używane tego samego dnia, w którym zostały zainstalowane. Ponadto można je łatwo usunąć i poddać recyklingowi, oferując trwałość i wydajność bez kłopotów.



Od małych kuchni sklepów po duże fabryki żywności, higieniczne podłogi i ściany są niezbędne. Zapewniają bezpieczne, efektywne i atrakcyjne środowisko dla pracowników i klientów. Wybierając materiały łatwe do czyszczenia, antypoślizgowe i komfortowe, firmy mogą działać sprawnie i tworzyć pozytywne doświadczenia dla klientów.

Jeśli szukasz wykładzin i ścian, postaw na specjalistyczny system od jednego producenta. Inwestowanie w trwałe i higieniczne rozwiązania to nie tylko spełnienie wymogów zdrowotnych, to wyraz troski i zaangażowania w każdy aspekt produkcji i obsługi żywności. Zaproponujemy najlepsze rozwiązanie dla danego pomieszczenia.

Kontakt: Agnieszka Kubica– Altro Ltd area manager Eastern Europe & Poland, tel. 669 39 05 04, akub@altro.com

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj nowe trendy, takie jak kakao ceremonialne, zainspiruj się recepturami finalistów Mistrzostw Polski na Pralinę, dowiedz się jak tworzyć praliny.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji