...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja KG

Rozpoczęły się Krajowe Eliminacje do 4. edycji Louis Lesaffre Coupe

Jeżeli jesteś piekarzem, pracujesz w zawodzie, masz 22-55 lat*, poszukujesz innowacji i nowych wyzwań w piekarstwie? Twoja praca to pasja i chciałbyś zaprezentować swoje umiejętności na arenie krajowej, jak i międzynarodowej? Nie zwlekaj! Prześlij zgłoszenie i spróbuj sił w krajowych eliminacjach do Louis Lesaffre Coupe!

*W 4. edycji Louis Lesaffre Coupe nie mogą brać udziału osoby, które dwukrotnie startowały w dotychczasowych eliminacjach LLC.

Nowe zasady, więcej możliwości wykazania się kreatywnością i jeszcze wyższy poziom konkurencji – tak zapowiada się 4. edycja konkursu Louis Lesaffre Coupe (2015 r.). Już wkrótce wyłonimy naszych najlepszych piekarzy, którzy będą reprezentować Polskę na arenie międzynarodowej.

Ideą Louis Lesaffre Coupe była, jest i będzie promocja rzemiosła piekarskiego oraz nieustanna praca nad poprawą jakości pieczywa na świecie. To nie tylko platforma startowa do cyklu międzynarodowych konkursów, podczas których największe talenty piekarskie z całego świata prezentują swoje umiejętności, ale też doskonała okazja do wymiany doświadczeń oraz nabycia nowych umiejętności.

Zasady kwalifikacji

Aby zakwalifikować się do udziału w krajowych eliminacjach, należy przesłać swoje zgłoszenie do organizatora – firmy Lesaffre Polska – do 10 października br. Spośród nadesłanych zgłoszeń niezależne jury wybierze 9 najlepszych zawodników (3 w każdej kategorii), którzy podczas finału eliminacji krajowych, w dniach 28-30 października br. w siedzibie firmy Lesaffre Polska w Wołczynie (woj. opolskie), będą rywalizować o miejsce w reprezentacji Polski. Nowy team będzie reprezentował nasz kraj na Międzynarodowych Eliminacjach w 2015 r.

Znane kategorie, nowe zasady

Kategoria bagietki i chleby świata – w eliminacjach krajowych, oprócz typowych, tradycyjnych wypieków bagietek i bułek, trzeba będzie przygotować chleb regionalny (w zależności od inwencji kandydata). W eliminacjach międzynarodowych obowiązkowe będzie wypieczenie chlebów z różnych stron świata.

Kategoria wypieki półcukiernicze oraz pieczywo smakowe – do wymaganych do tej pory wyrobów półcukierniczych listkowanych i nielistkowanych dodano pieczywo smakowe. W tej części będzie miejsce na prezentację: pizzy, pizzerki, włoskiego panettone, alzackiego kugelhopfa (baba drożdżowa z likierem wiśniowym), oczywiście z udziałem drożdży.

Kategoria wyrób artystyczny – zmiany dotyczą wymiarów eksponatu: wysokość 1,40-1,60 m, szerokość: 0,9-1,10 m, a także sposobu jego prezentacji. Wypiek powinien być przestrzenny i widoczny z każdej strony, wykonany z 4 rodzajów ciasta (w tym przynajmniej jednego wyrastającego). Kandydaci tej kategorii powinny wziąć sobie do serca maksymę: „Wyraź symbolicznie wydarzenie, które naznaczyło historię twojego kraju”.

Młode nadzieje piekarstwa

Nowością na etapie międzynarodowym jest projekt pod nazwą: „Młode nadzieje piekarstwa”. Kryje się pod nią udział w międzynarodowych eliminacjach ucznia/stażysty, którego postępy w nauce, czynione pod opieką drużyny i trenera, również będą podlegać ocenie jury. „Młoda nadzieja piekarstwa” to również doskonały sposób na promocję zawodu piekarza. Jak inaczej rozpocząć promocję, jak nie od wsparcia młodego pokolenia, m.in. poprzez kształcenie i szlifowanie umiejętności od najmłodszych lat?

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji