Rumuńska sieć piekarni obecna we Wrocławiu i Warszawie teraz będzie też oferować pieczywo w Katowicach
Podobne artykuły
Raz, dwa, trzy – zamykasz piekarnię TY!Pochwała rzemiosła w nowoczesnym wydaniuRozwój – jesteśmy na to gotowiLuca Bakery to rumuńska sieć piekarni, która od 2010 roku zdobyła uznanie klientów dzięki wypiekom przygotowywanym na miejscu, o wyjątkowym smaku. Firma działa pod hasłem Facem Bun, Facem Bine® (Dobre rzeczy, dobrze zrobione. Na ten moment prowadzi ponad 140 placówek w Rumunii, a w 2024 roku rozpoczęła ekspansję na rynek polski. Do tej pory produkty Luca mogli poznać mieszkańcy Warszawy oraz Wrocławia, gdzie funkcjonuje po kilka firmowych punktów. Teraz przyszła pora na rynek Śląski. Pierwszy lokal zostanie otwarty w Katowicach w Galerii Katowickiej w miejscu dawnego Sushi Do.
W menu produkty piekarskie na słodko i wytrawnie. W założeniu piekarnia ma oferować przekąski “to go”. Do sztandarowych elementów menu należą hot dogi w preclowym cieście, nadziewane bajgle, precle oraz przede wszystkim firmowe strudle, np. z wiśnią, serem czy dnią. W 2023 roku LUCA wprowadziła autorską markę rzemieślniczej kawy ZMEU®. Starannie dobrana mieszanka ziaren z niezależnych plantacji Ameryki Południowej zapewnia doznania premium, które zyskały uznanie zarówno wśród codziennych konsumentów, jak i koneserów kawy.