...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Master Baker 2024 - poznaj zwycięzców tegorocznej edycji

Znamy zwycięzców V edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla Piekarzy Master Baker. Finały na żywo trwały dwa dni. Jury wyłoniło najlepszych i wręczyło nagrody.

 

Targi Polagra to nie tylko ekspozycja i biznes. Jednym z punktów programu wydarzeń był Ogólnopolski Konkurs dla Piekarzy Master Baker, którego celem jest promocja zdrowego pieczywa, przygotowywanego według tradycyjnych receptur, z wykorzystaniem najlepszych, certyfikowanych składników.

Konkurs wyłania spośród uczestników z całej Polski mistrzów w sztuce piekarstwa. Przez dwa dni targów Polagra finaliści rywalizowali na żywo w czterech kategoriach: zawodowcy, amatorzy, uczniowie i Koła Gospodyń Wiejskich. Finaliści kolejny raz udowodnili swój talent i pasję do wypieków. Poziom finałowych prac był bardzo wysoki, zawodnicy dołożyli najwyższych starań, dopieszczając receptury i zadbali o każdy, najmniejszy detal. Każdy z zawodników zaprezentował wyjątkowe umiejętności i kreatywność, co sprawiło, że wybór najlepszych był dla jury prawdziwym wyzwaniem.

Po wielu godzinach zmagań, pięcioosobowe jury pod przewodnictwem Katarzyny Mojzykiewicz oceniło prace i wyłoniło zwycięzców. Uroczyste ogłoszenie wyników i wręczenie nagród odbyło się trzeciego dnia targów Polagra. A było o co walczyć - w tym roku pula nagród przekroczyła 67 000 zł! 

 


Organizatorem konkursu było Stowarzyszenie Polska Ekologia. Projekt sfinansowano z Funduszu Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

Zwycięzcy V edycji Master Baker

ZAWODOWCY (piekarze posiadający kwalifikacje w zawodzie):

  1. Jakub Machinko (Pszepiekarnia, Zabierzów)
  2. Karolina Godlewska (Piekarnia Baken, Warszawa)
  3. Juliusz Gozdek (Hotel Warszawa, Warszawa)

AMATORZY (pasjonaci pieczywa, np. gospodynie domowe, domowi piekarze, którzy nie kwalifikują się do innych grup):

  1. Witold Mondry
  2. Anna Szymańska
  3. Edyta Szewczyk

KGW - przedstawicielki i przedstawiciele KGW:

  1. Kacper Płonka (Koło Gospodyń Wiejskich Stoki)
  2. Ewa Święty (Koło Gospodyń Wiejskich w Niedzicy)
  3. Anna Frątczak (Koło Gospodyń Wiejskich w Porwitach)

UCZNIOWIE szkół o profilu spożywczym:

  1. Patryk Podsiadło (Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie)
  2. Oliwier Rączka (Zespół Szkół Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach)
  3. Natalia Lisak (Zespół Szkół Agro-Technicznych im. W. Witosa w Ropczycach)
Serdeczne gratulacje!
zdjęcia: MUKA BAKER


Bieżące wydanie czasopisma

Jak Michał Sowa łączy nowoczesne rozwiązania z rodzinnymi tradycjami? Czy piekarz może nie pracować nocą? W czym tkwi sekret idealnie puszystej babki wielkanocnej?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji