...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Najlepszy sandwich we Francji w 2025 roku!

Laureatką konkursu na Najlepszego Sandwicha we Francji w 2025 roku została... Polka – Agata Blaszczyk. Jak smakowała jej zwycięska kanapka?

W pierwszej połowie maja, podczas corocznego Święta Chleba, rozegrano konkurs na Najlepszą Kanapkę we Francji. Został on  zorganizowany przez Państwową Konfederację Piekarnictwa i Cukiernictwa (Confédération Nationale de la Boulangerie-Pâtisserie Française). Kanapka przestała być zwyczajną przekąską, ale stała się pożywną, zdrową, czasem wyszukaną przekąską, do której przygotowania warto dołożyć wszelkich starań. Zwłaszcza, że wiele osób zwraca aktualnie większą uwagę na składniki, z jakich zrobione są sandwiche. W zmaganiach brało udział 15 uczestników z wszystkich regionów Francji. Byli to laureaci lokalnych rozgrywek. Kanapki przygotowywali na oczach publiczności w trzech kategoriach: wegańskiej, z owocami morza i tzw. koszyk – niespodzianka, do którego listę produktów ustalali organizatorzy. Kanapka mogła składać maksymalnie z 120 gramów chleba i miała mieć długość do 220 cm. Konkurs trwał 5 godzin. Oceniano higienę i organizację pracy, smak, aromat, zapakowanie, praktyczność w konsumpcji i tekstury, z których składał się sandwich. Na kilka godzin miejsce konkursu stało się największą, tymczasową piekarnią w Paryżu, która cieszyła się wielkim powodzeniem.

Agata Błaszczyk od lat mieszka i pracuje we Francji, rozwijając własną działalność kulinarną. Największe wrażenie podczas finału konkursu wywołała jej wege-kanapka, stylizowana na loda na patyku, wypełniona pesto, guacamole, karmelizowanymi warzywami i orzechami. – Chciałam, żeby każda kanapka opowiadała historię i zaskakiwała. To połączenie rzemiosła z emocją i formą. – mówi. Agata w konkursie reprezentowała nie tylko swoje umiejętności, ale również polskie korzenie – jeden z winnych pairingów stanowiło polskie wino, co spotkało się z dużym uznaniem jury.

 

 

Błaszczyk ukończyła szkołę gastronomiczną w Łodzi, a od ośmiu lat mieszka we Francji, gdzie zdobyła pięć dyplomów i rozwija swoją markę kulinarną, specjalizując się w kreatywnych degustacjach i opowieściach smakami.

Laureaci konkursu:

1 miejsce: Agata BLASZCZYK z  Montigny Les Metz 

2 miejsce: Suzanne LOPES z Châtillon 

3 miejsce: Cyrille ROBERT z Auvers sur Oise 

 


K.Sz.


Bieżące wydanie czasopisma

Chleb z automatu, karmel we krwi, chałka z TikToka, tort jak mit, tarty z duszą, kawiarnia w Spodku i zakupy jednym kliknięciem...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji