...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Nina Métayer – najlepszą cukierniczką na świecie

Międzynarodowa Unia Piekarzy i Cukierników wybrała podczas gali w Monachium Najlepszego Cukiernika na świecie. Po raz pierwszy została nim kobieta - Nina Métayer.

Nina Métayer nie jest debiutantką jeśli chodzi o prestiżowe nagrody. W roku  2016 i 2017 była wyróżniona jako najlepsza cukierniczka przez przewodnik Gault i Millau. Nina pochodzi z la Rochelle, ale pasją do piekarnictwa, bo to ono było na początku, „zaraziła” się podczas pobytu w Meksyku. Następnie w dalekiej  Australii odkryła cukiernictwo i to ono stało się jej drogą zawodową. Po powrocie do Francji uczyła się w Ecole Ferrandi Paris. Tu zetknęła się ze sławnymi nazwiskami branżowymi: Yannickiem Alléno, Amandine Chaignot czy Jean-François Piège ucząc się pod ich okiem przygotowywania deserów. Krótko pracowała w paryskiej Café Pouchkine, by 2019 roku założyć własną kawiarnię i cukiernię: Délicatiserrie. Nina była także jurorką w prestiżowych konkursach - Bocuse d’Or i World Chocolate  Masters. Nina lubi dzielić się swoją wiedzą. W tym celu stworzyła Petit Club i poprzez social media dzieli się wiedzą w temacie luksusowego cukiernictwa z innymi pasjonatami.

 

zdjęcie: ©Mathieu Salomé


Konkurs na Najlepszego Cukiernika na świecie 2023 roku miał miejsce pod koniec października br. Nagroda ta jest przyznawana na zasadzie nominacji przez każdy kraj  swojego przedstawiciela, a następnie odbywają się wybory końcowe, podczas których jury głosuje spośród kandydatów, oceniając ich dokonania.


Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji