...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU, materiał promocyjny

Nowoczesne pracownie Cacao Barry!

Marka Cacao Barry, należąca do grupy Barry Callebaut, to producent luksusowej czekolady, produkowanej z wysokiej jakości ziaren. Niedawno otworzyła w Hardricourt, niewielkiej miejscowości we Francji, gdzie mieści się siedziba główna firmy, świetnie wyposażone pracownie.

Estetyczne i nowoczesne pomieszczenia są przeznaczone do pracy dla wszystkich profesjonalistów związanych z branżą czekoladową.  W uroczystym otwarciu uczestniczyło 250 osób, w tym znani szefowie cukierni, dystrybutorzy produktów firmy i oczywiście media. Prace nad nowymi przestrzeniami trwały 18 miesięcy. Za projekt odpowiedzialna była agencja Label Experience. Zaprojektowane wnętrza nawiązują do ponadczasowej symboliki kakao, choćby przez piękne fotografie ziaren kakao. Pomieszczenia są minimalistyczne, pełne światła dzięki dużym oknom, a widok, jaki rozpościera się z okien – zieleń i wzgórza zapierają dech w piersiach. Budynki zbudowane zostały wedle norm ekologicznych, pomyślane tak, by zmniejszyć zużycie wody i prądu. Na przeszło 10 tysiącach metrach kwadratowych swoje siedziby znajdą podmioty należące Cacao Barry: Chocolate Academy™, Or Noir™ i  Cacao Barry® Experience. Firma wyposażyła jedną z pracowni w urządzenie, które pozwala symulować profil organoleptyczny czekolady. Dzięki temu można będzie skomponować skład i stworzyć smak czekolady przed jej produkcją. 

 

 

W nowych pracowniach profesjonaliści będą doskonalić swoje umiejętności, w planach jest organizowanie dni przeznaczone dla dystrybutorów produktów, warsztaty prowadzone przez szefów Barry Callebaut i ambasadorów marki. Wszystko będzie odbywać się w przestronnym laboratorium, odpowiednio wyposażonym, w sali konferencyjnej z 50 miejscami i z ekranami. Po szkoleniach i wykładach będzie można napić się kawy/czekolady w przepięknej zonie baristy. 

K.Sz.







Bieżące wydanie czasopisma

Czy cynamonki staną się jesiennym odpowiednikiem jagodzianek? Jak obniżyć food cost, nie zaniżając jakości produktu? Dlaczego sukcesja w branży stanowi problem?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji