...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Nowy trend weselny - młoda para sama dekoruje tort!

Nie naked cake, ani tort 3D, tegorocznym trendem, na który decyduje się coraz więcej młodych par to tortowe show polegające na tym, że sami nowożeńcy wieńczą słodki wypiek dekoracją wśród gości na sali. Czy ta nowinka zdobędzie także serca i podniebienia polskich weselników?

 

zdjęcie: Freepik.com

 

Coraz więcej par decyduje się odejść od utartych schematów i wprowadzać do swojego wesela osobiste, niebanalne elementy – nie tylko w kwestii menu, ale też... tortu. Choć klasyczny, wielopiętrowy tort wciąż ma swoich zwolenników, a tradycja wspólnego krojenia pierwszego kawałka nadal jest żywa, coraz popularniejszy staje się trend, w którym to nowożeńcy własnoręcznie dekorują swój słodki wypiek. 

Pary poszukują dziś bardziej osobistych, angażujących momentów w czasie ślubu – mówi Beth Helmstetter, ekspertka i organizatorka luksusowych wesel. – Wspólne dekorowanie tortu to piękny, zmysłowy sposób, by dodać opowieści i emocji do tego dnia. To radość tworzenia czegoś razem – a jednocześnie odzwierciedlenie szerszego trendu: mniej perfekcji, więcej osobowości.

Zamiast po prostu zamówić gotowy tort i odsłonić go w trakcie przyjęcia, pary coraz częściej same sięgają po szprycę z kremem, owoce czy kwiaty jadalne – zamieniając ten moment w pełne emocji widowisko, które goście obserwują i traktują jako rodzaj kolejnej atrakcji podczas przyjęcia.

 Jak zorganizować wspólne dekorowanie tortu na weselu? 3 kluczowe kroki:

1. Postaw na odpowiedni tort

Para, która planuje samodzielnie udekorować tort, powinna wybrać prostą formę. Wielopiętrowy tort może być zbyt trudny do samodzielnej obsługi. Dobrym wyborem będzie jednopiętrowy, płaski tort – np. millefoglie, czyli włoski deser z ciasta francuskiego, posypany cukrem pudrem i ozdobiony świeżymi owocami. Alternatywą może być niewielki tort do pokrojenia („cutting cake”), który para może ozdobić własnym napisem lub specjalną frazą.

2. Porady specjalisty 

Bardzo ważne jest, by pomysł został wcześniej omówiony z cukiernikiem lub menagerem firm, która realizuje takie zamówienie. Trzeba zapewnić odpowiednią konstrukcję tortu, który nadaje się do dekorowania „na żywo”. Niezbędne będą też odpowiednie akcesoria – woreczki do dekoracji, owoce, kwiaty, cukier puder, gotowe dekoracje z masy cukrowej lub czekolady itd. Tort musi być też przygotowany tak, by przetrwać chwilę bez chłodzenia, jeśli dekoracja ma się odbywać podczas przyjęcia.

3. Zaplanuj odpowiedni moment i... przećwicz

Jeśli para ma dekorować tort, to nie może to być przypadkowy moment – podkreśla Helmstetter. – Zwykle planujemy to tuż przed podaniem deseru, traktując całą scenę jak pokaz – coś na kształt wieży z kieliszków do szampana czy pierwszego tańca. Warto też wcześniej ustalić, czy ten moment ma być zabawny i luźny, czy raczej romantyczny i wzruszający. Dzięki temu obie strony będą wiedziały, czego się spodziewać – a całość przebiegnie sprawnie i bez stresu.

źródło: Brides.com 


Bieżące wydanie czasopisma

Chleb z automatu, karmel we krwi, chałka z TikToka, tort jak mit, tarty z duszą, kawiarnia w Spodku i zakupy jednym kliknięciem...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji