...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Administrator

Oficjalne otwarcie 11. edycji Międzynarodowych Targów Żywności WorldFood Poland

8 kwietnia o godzinie 11:00 zainaugurowano 11. edycję targów WorldFood Poland – jednego z najważniejszych wydarzeń branży spożywczej w Europie Środkowo-Wschodniej. Uroczyste otwarcie odbyło się w obecności Stefana Krajewskiego, Wiceministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Wspólnie z nim wstęgę przecięli również Andrzej Gantner, Wiceprezes Polskiej Federacji Producentów Żywności, Bartosz Demianiuk, Prezes Krajowej Rady Suplementów i Odżywek, oraz Agnieszka Szpaderska, Dyrektorka Targów WorldFood Poland.

Agnieszka Szpaderska, podczas swojego przemówienia otwierającego wydarzenie, zwróciła uwagę na zmiany, jakie zaszły w branży spożywczej w ciągu ostatnich dziesięciu lat, podkreślając jednocześnie, jak istotną rolę w tym procesie odgrywały targi WorldFood Poland. Zaznaczyła, że wydarzenie to stało się nie tylko miejscem prezentacji nowości produktowych i technologicznych, lecz przede wszystkim platformą dialogu, współpracy i wspólnego poszukiwania odpowiedzi na aktualne wyzwania rynku. Szczególnie mocno zaakcentowała znaczenie innowacyjności, międzynarodowej wymiany doświadczeń oraz rosnącej integracji branży spożywczej z sektorem gastronomicznym, czego wyrazem jest współpraca z Gastrotargami SMAKKi (9-10 kwietnia Hala 4 EXPO XXI).

 

W swoim wystąpieniu podkreśliła również wagę obecności kupców z Polski i zagranicy, którzy przybyli do Warszawy w ramach programów VIP Buyer i Hosted Buyer – to właśnie dzięki takim spotkaniom możliwy jest realny rozwój kontaktów handlowych i budowanie trwałych relacji biznesowych. Na zakończenie Szpaderska wyraziła serdeczne podziękowania wszystkim wystawcom, partnerom oraz gościom targów za okazane zaufanie i współtworzenie wydarzenia, które na stałe wpisało się w kalendarz najważniejszych spotkań branży spożywczej w Europie Środkowo-Wschodniej.

Pierwszy dzień targów WorldFood Poland obfitował w merytoryczne debaty i spotkania eksperckie. O godzinie 12:00 rozpoczęła się debata pt. „Wpływ wdrożenia ROP na konkurencyjność sektora produkcji żywności w Polsce”, która przyciągnęła przedstawicieli administracji, biznesu i organizacji branżowych. Następnie uczestnicy mieli okazję wysłuchać dyskusji o zafałszowaniach żywności i wyzwaniach z nimi związanych, a także o przyszłości żywności organicznej i rozwoju rynku produktów roślinnych. Dzień zakończyła premiera raportu „Dekada Fairtrade 2015–2024”, będącego podsumowaniem dziesięciu lat zaangażowania organizacji i partnerów w budowanie sprawiedliwego łańcucha dostaw.

Tradycyjnie, jednym z najważniejszych wydarzeń pierwszego dnia targów był Konkurs o Złoty Medal Targów WorldFood Poland, którego celem jest promocja najbardziej innowacyjnych i rokujących produktów prezentowanych przez wystawców. W tym roku jury, złożone z przedstawicieli sieci handlowych, sektora HoReCa, organizacji branżowych oraz ekspertów żywieniowych, miało trudne zadanie – wyłonienie laureatów spośród setek zgłoszeń. W tym roku w jury zasiedli:
– Agnieszka Szpaderska (WorldFood Poland)
– Szymon Ostrowski (Frisco.pl)
– Agnieszka Tokarz (NTFY)
– Justyna Rytel-Andrianik (NETTO Polska)
– Jarosław Uściński (Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni)
– prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska (Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej SGGW)
– Mirosław Oleksiej (Grupa Chorten)
– Michał Stykowski (Sommelier, Spanish Wine Educator, Rioja Wine Educator)

Zwycięzcy zostaną ogłoszeni podczas uroczystej gali już 9 kwietnia o godzinie 19:00.

Już teraz serdecznie zapraszamy do udziału w kolejnych dniach targów, które potrwają aż do 10 kwietnia. W programie m.in. pokazy kulinarne, warsztaty, konsultacje z ekspertami w Strefie Konsultacji Branżowych oraz kolejne merytoryczne panele dyskusyjne poświęcone przyszłości branży spożywczej, suplementów diety, cold chain, HoReCa oraz nowym trendom konsumenckim i wyzwaniom zrównoważonego rozwoju. Targi WorldFood Poland 2025 to idealne miejsce na rozwój biznesu, zdobycie cennej wiedzy i nawiązanie międzynarodowych kontaktów.

Bieżące wydanie czasopisma

Czy tej wiosny raczej postawić na bezcukrowe czy wegańskie cukiernictwo? Jak smakuje chleb na Greenpoincie? W jakiej formie pascha powinna zagościć w witrynie?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji