...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kruszwica, materiał promocyjny

Pasty Wawrzyniec PRO wkraczają do piekarni i nie tylko

iebanalne kompozycje smakowe, czysty skład, roślinne wariacje – poznajcie pasty, które urozmaicą ofertę każdej piekarni i zainspirują do tworzenia nowych produktów. Nasza redakcja miała okazję spróbować ich w postaci najróżniejszych przekąsek podczas konferencji prasowej na targach Expo Sweet 2025.

Bunge, wiodący producent tłuszczów dla piekarnictwa i cukiernictwa, poszerza swoją ofertę o produkt, jakiego jeszcze nie było! Pasty warzywne firmy Bunge to w 100% roślinne kompozycje starannie dobranych warzyw, przypraw i dodatków o szerokim zastosowaniu kulinarnym, zarówno na zimno, jak i na ciepło. Idealnie sprawdzą się jako smarowidło do chleba, tostów, ale również sos lub dip do przekąsek, dodatek do makaronów, tortilli, baza zup czy farsz do naleśników.

 

– Nasz najnowszy produkt kierujemy nie tylko do piekarni, ale szeroko pojętej gastronomii. Przez ostatnie lata obserwowaliśmy zmiany zachodzące w piekarniach, zauważyliśmy, że część z nich funkcjonuje już właściwie jako mała gastronomia. Posiadają ofertę typu food-to-go, czyli kanapki lub sałatki, ale też wyroby do chleba lub swoją garmażerkę. Wciąż poszerzają ofertę lunchową i śniadaniową. I my chcemy wyjść im naprzeciw – ułatwić tę pracę. To odpowiedź na brak rąk do pracy. Realna pomoc w optymalizacji procesów produkcji i kosztów, wreszcie oszczędność czasu – zaznacza Justyna Pazura, brand manager Bunge w

Polsce. Jak podkreśla, drugim czynnikiem, który zainicjował stworzenie linii past dla profesjonalistów, jest wciąż rozwijający się segment żywności roślinnej.
– Preferencje żywieniowe konsumentów, ich styl życia wciąż się zmieniają. Chcą dokonywać zdrowszych wyborów, stąd potrzeba zwiększania udziału produktów roślinnych w ich codziennym menu. Warto też pamiętać, że nie zawsze mają czas czy umiejętności, by przygotować dobrze zbilansowany posiłek. Świadomy konsument poszukuje też produktów z czystym i dobrym składem, nasze pasty wpisują się w ten nurt, nie zawierają bowiem sztucznych dodatków czy konserwantów – deklaruje.

 

Pasty są pasteryzowane, dzięki czemu zachowują więcej witamin i składników odżywczych. Ponadto charakteryzuje je bardziej naturalny smak i tekstura.

Wawrzyniec pro dostępny jest w 900-gramowych opakowaniach w czterech smakach: pomidor, grzyby, cebulka i hummus. – Postawiliśmy na lubiane i różnorodne smaki, ale z całą pewnością będziemy rozszerzać ofertę. Wierzymy, że nasze pasty mają szansę zainspirować do tworzenia bardzo wielu różnych kompozycji oraz produktów śniadaniowych czy przekąsek „to go” – zaznacza Justyna Pazura.

 

 

  

Bieżące wydanie czasopisma

Czy tej wiosny raczej postawić na bezcukrowe czy wegańskie cukiernictwo? Jak smakuje chleb na Greenpoincie? W jakiej formie pascha powinna zagościć w witrynie?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji