...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Pierwsze Mistrzostwa Świata Sommelierów Chleba odbędą się na targach iba 2025 w Düsseldorfie

Już w maju poznamy pierwszego laureata piekarskich mistrzostw rozegranych wśród sommelierów chleba. Wśród finalistów znalazła się też Polka - Aleksandra Bednarek!

 

W środę, 21 maja 2025 roku, podczas prestiżowych targów iba w Düsseldorfie odbędą się długo wyczekiwane 1. Mistrzostwa Świata Sommelierów Pieczywa. W eliminacjach, w których wzięło udział 45 sommelierów pieczywa z 12 krajów, do finału zakwalifikowało się 16 uczestników (w kolejności alfabetycznej):

  • Alfred Bau, Szwajcaria

  • Aleksandra Bednarek, Polska

  • Yannick Berend, Francja

  • Sebastian Brücklmaier, Niemcy

  • Zaida Everon, Aruba

  • Natalie Frühwirth, Austria

  • Toni Hager, Niemcy

  • Christoph Heger, Niemcy

  • Michael Kress, Niemcy

  • Heike Meyer, USA

  • Hamish Morrin, Nowa Zelandia

  • Urs Röthlin, Szwajcaria

  • Jörg Schmid, Niemcy

  • Laura Schütz, Rumunia

  • Daniel Sunzenauer, Dania

  • Patrick Zimmer, Niemcy

Dwie emocjonujące rundy finałowe

Uczestnicy zmierzą się w dwóch ekscytujących rundach finałowych rozgrywanych w ciągu jednego dnia.

Pierwsza runda odbędzie się w godzinach 11:00-13:00 i skupi się na międzynarodowej kulturze pieczywa. W ramach tego etapu zawodnicy wezmą udział m.in. w Aroma-Challenge, gdzie ich zadaniem będzie rozpoznawanie aromatów. Co ciekawe, publiczność będzie mogła aktywnie uczestniczyć w konkursie, zgadując odpowiedzi i poznając różnorodne pieczywo z całego świata oraz próbki zapachowe.

Druga runda rozpocznie się o 16:00 i będzie koncentrować się na sztuce opisywania pieczywa oraz wywiadach eksperckich. Bezpośrednio po tej części odbędzie się uroczyste wręczenie nagród, podczas którego po raz pierwszy zostanie przyznany tytuł Mistrza Świata Sommelierów Pieczywa.

Ekspercka komisja sędziowska

Oceną uczestników zajmie się doświadczone jury, w którego skład wchodzą:

  • Johann Lafer – znany szef kuchni,

  • Prof. Michael Kleinert,

  • Bernd Kütscher z Federalnej Akademii Weinheim.

Cała trójka związana jest z ruchem sommelierów pieczywa od jego powstania 10 lat temu. Do tej pory kurs ukończyło 279 sommelierów z 12 krajów, a kolejnych 35 osób jest w trakcie szkolenia.

Mistrzostwa Świata Sommelierów Pieczywa na targach iba w Düsseldorfie zapowiadają się jako wyjątkowe wydarzenie pełne fascynujących wyzwań, profesjonalnej wiedzy i niezapomnianych emocji.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Jak Michał Sowa łączy nowoczesne rozwiązania z rodzinnymi tradycjami? Czy piekarz może nie pracować nocą? W czym tkwi sekret idealnie puszystej babki wielkanocnej?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji