...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , irca, materiał promocyjny

Pistacja – zielone złoto w świecie słodyczy

Pistacje szturmem zdobyły serca Polaków. Ich delikatny smak i charakterystyczna zielona barwa sprawiły, że stały się jednym z najbardziej pożądanych składników w cukiernictwie. Od lodów, przez kremy i torty, aż po czekolady – pistacjowy trend jest wszędzie. Wydaje się, że na dobre zagościł w polskich cukierniach i kawiarniach.

Pistacje – luksusowy składnik w cukiernictwie
Orzechy te od zawsze postrzegane były jako produkt premium, ale jeszcze kilka lat temu nie wykorzystywano ich tak powszechnie w deserach. Dziś niemal każda polska renomowana cukiernia oferuje pistacjowe makaroniki, serniki, bezy czy praliny. Wzrost popularności tego składnika wynika z rosnącej świadomości konsumentów, którzy poszukują nowych, wyrafinowanych smaków. Fenomenem ostatnich miesięcy jest dubajska czekolada – kwintesencja słodkiej elegancji, pojawiająca się nie tylko w formie tabliczki, ale także wielu innych odsłonach.



Irca – pistacjowy ekspert od orzecha do kremu
W Irce od lat kultywujemy pasję do pistacji, od upraw po ich przetwarzanie. Starannie dobieramy wiarygodnych dostawców z całego świata, gwarantujemy jakość i pochodzenie surowców. Posiadamy też własne plantacje na Sycylii, więc znamy ten temat od podszewki. Znajdziesz u nas pełną gamę pistacjowych opcji.
Pistacje w wersji surowej i prażonej, krojoną kostkę pistacjową oraz zmielone pistacje w formie pudru. Idealne do dekoracji!



Czekoladę pistacjową bez sztucznych aromatów i barwników – Sinfonia Pistacchio – do przygotowania korpusów pralin czy tabliczek, ganache’ów, musów czy kremów.



Wiele past do aromatyzowania w tym rafinowaną, gładką Joypaste Pistacchio 100% stworzoną wyłącznie z orzechów, a dla amatorów struktur Joypaste Pesto di Pistacchio, czyli czystą pastę pistacjową z ziarnami wyselekcjonowanych, łuskanych i prażonych pistacji.

 

Charakteryzuje się ona grubszą strukturą, a także intensywnym i bogatym smakiem, który nadaje dodatek soli, wzmacniającej słodki smak pistacji. Past używać można do aromatyzowania dowolnych produktów cukierniczych: czekolad, kremów, ganache’ów, lodów czy serników.


Bezkonkurencyjny krem pistacjowy? To Chococream Pistacchio zawiera 15% pistacji, ma kremową, smarowalną konsystencję, więc można nadziewać nim pączki czy croissanty, a także używać do ciast czy deserów.

 

Natomiast jeżeli potrzebujesz więcej pistacjowych wariantów, to znajdziesz u nas też: żel pistacjowy, polewę czy variegatury o różnych konsystencjach.


Czas na nowości w trendzie dubajskiej czekolady – rozwiązania gotowe do zastosowania. Chrupkie nadzienie pralinowe – Pralin Delicrisp Dubai Pistachio, czyli połączenie kremu pistacjowego z chrupiącym ciastem kataifi.

 

 

Do stosowania jako nadzienie tabliczek czekolad, pralin, batonów, warstw/przekładek w ciastach/sernikach oraz w croissantach czy pączkach.


Mamy też coś specjalnego dla producentów lodów – to kremowa variegatura Joycream Dubai Pistacchio, którą wyróżnia aromat pistacji z charakterystycznym smakiem ciasta kataifi.



Czy pistacjowy trend zostanie z nami na dłużej?
Wszystko wskazuje na to, że tak! Coraz więcej cukierni i producentów słodyczy wprowadza do swojej oferty pistacjowe nowości, a klienci chętnie sięgają po te zielone, kremowe smakołyki. Trend ten idealnie wpisuje się w rosnącą modę na unikatowe smaki i luksusowe składniki.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czy tej wiosny raczej postawić na bezcukrowe czy wegańskie cukiernictwo? Jak smakuje chleb na Greenpoincie? W jakiej formie pascha powinna zagościć w witrynie?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji