...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Administrator

Przegląd firm szkolących 2025

Prezentujemy najnowszy przegląd firm szkolących cukierników, lodziarzy, piekarzy i sugarcrafterów.

Akademia Umiejętności Inspiracja - Barbara Luijckx
Miejsce szkoleń: ul. Latkowo 40, Inowrocław
Zakres szkoleń: cukiernicze, czekoladziarskie, okolicznościowe, gastronomiczne
Tematyka: desery w gastronomii, praliny i trufle, słodki bufet, desery wegańskie i bezglutenowe, torty, tarty i monoporcje, szkolenia dedykowane
Informacje dodatkowe: Ana Davila, Michał Świerad oraz gościnnie specjaliści z Polski i z zagranicy
Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci cukiernictwa, uczniowie kształcący się w zawodzie
Cena szkolenia: dostępna na stronie firmy


Akademia Czekolady
Miejsce szkoleń: ul. Nowy Józefów 36, Łódź
Zakres szkoleń: cukiernicze, półcukiernicze, konfekcyjne
Tematyka: techniki i receptury cukiernictwa nowoczesnego, przeniesienie biznesu na wyższy poziom
Informacje dodatkowe: zapewniamy fartuch, certyfikat ukończenia szkolenia, całodniowy dostęp do kawy/herbaty
Grupa docelowa: szefowie i rzemieślnicy cukiernictwa, osoby początkujące
Cena szkolenia: 800-2500 zł


Akademia Lodowe Inspiracje - Tomasz Szypuła
Miejsce szkoleń: Lodziarnia pod Orzechem, Baborów, ul. Moniuszki 5, możliwe szkolenia u klienta
Zakres szkoleń: technologia produkcji lodów - teoria i praktyka, program receptury.net
Tematyka: lody mleczne, sorbety czekoladowe, vege, keto, alkoholowe, wariegato, torty lodowe, ręczne tworzenie tabliczek czekoladowych
Informacje dodatkowe: szkolenia na profesjonalnych urządzeniach do produkcji lodów, prowadzone przez mistrza Polski
Grupa docelowa: profesjonaliści, osoby chcące rozwijać lodziarnię
Cena szkolenia: 3000 zł (8 godzin)


Akademia Mistrza
Miejsce szkoleń: ul. Wodna 1, Wolsztyn
Zakres szkoleń: cukierniczo-piekarskie
Tematyka: techniki przygotowywania wykwintnych minideserów, ciasta bankietowe na bazie śmietany, florystyka kwiatowa, bajkowy świat piernika
Informacje dodatkowe: w ramach szkolenia zapewniamy wyposażenie, surowce, nocleg oraz pełne wyżywienie; uczestnik szkolenia otrzymuje certyfikat Akademii Mistrza
Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci cukiernictwa
Cena szkolenia: za punkty w ramach Mistrzowskich Nagród; poza programem cena ustalana indywidualnie


Akademia Kucharska by Sweet Decor
Miejsce szkoleń: ul. ks. dr. Knosały 227, Radzionków
Zakres szkoleń: cukiernicze, dekoratorskie, piekarnicze, kulinarne
Tematyka: torty piętrowe i dekoracje, czekolada, torty musowe, desery wegańskie, bezglutenowe, kuchnia FIT, candy bar
Informacje dodatkowe: nowoczesna sala szkoleniowa z kilkunastoma stanowiskami, szkolenia z certyfikatem ISO 9001-2015, możliwość dofinansowania
Grupa docelowa: uczniowie, pasjonaci, profesjonalni cukiernicy i piekarze
Cena szkolenia: 500-2500 zł


Akademia Polmarkus
Miejsce szkoleń: ul. Wyszyńskiego 62, Pyskowice
Zakres szkoleń: cukiernicze, lodziarskie, piekarnicze, gastronomiczne
Tematyka: nowoczesne cukiernictwo, piekarstwo, produkcja lodów, kawa i napoje, słona gastronomia w piekarni i cukierni
Informacje dodatkowe: kompleksowo wyposażona sala szkoleniowa, certyfikaty dla uczestników
Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci, osoby chcące otworzyć swój biznes, uczniowie kształcący się w zawodzie
Cena szkolenia: w zależności od szkolenia (500 - 1500 zł netto)


Angel's Angelika Chwyć
Miejsce szkoleń: na terenie całej Polski
Zakres szkoleń: dekoracje cukiernicze
Tematyka: modelowanie figurek z zachowaniem anatomii, dekoracje z elementami antygrawitacji, dekoracje z papieru waflowego i ryżowego, łączenie mas cukrowych z czekoladą, autorskie techniki modelowania cukrowych wzorów inspirowanych mandalą i kalejdoskopem
Informacje dodatkowe: wszelkie materiały zapewnia prowadzący. Kursanci otrzymują certyfikat ukończenia kursu i komplet opracowanych pomocy/materiałów, które ułatwią samodzielną pracę.
Grupa docelowa: szkolenia dla początkujących i zaawansowanych
Cena szkolenia: jednodniowe szkolenie grupowe


Ashanti - Międzynarodowa Szkoła Sztuki Kulinarnej
Miejsce szkoleń: ul. H. Sienkiewicza 82/84, Łódź
Zakres szkoleń: piekarnicze, cukiernicze, lodziarskie, kulinarne, baristyczne, barmańskie, sommelierskie, kelnerskie, biznesowe dla branży HoReCa
Tematyka: kompleksowe szkolenia dla branży gastronomicznej: szefów kuchni, cukierników, piekarzy, baristów, barmanów, sommelierów, kadry managerskiej i personelu, weekendowe warsztaty dla amatorów
Informacje dodatkowe: Szkoła Ashanti została wpisana do Krajowego Rejestru Instytucji Szkoleniowych pod numerem 2.10/00184/2017. Realizujemy szkolenia z dofinansowaniami z Krajowego Funduszu Szkoleniowego przy współpracy z urzędami pracy.
Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci
Cena szkolenia: 390-4100 zł


Klinika Rozwoju
Miejsce szkoleń: przestrzeń biznesowa klienta, wynajęta sala szkoleniowa, online
Zakres szkoleń: usługi szkoleniowo-rozwojowe dopasowane do potrzeb pracodawcy
Tematyka: rozwój indywidualny pracownika, szkolenia sprzedażowe, szkolenia cukiernicze i piekarskie dopasowane do lokalnego zapotrzebowania
Informacje dodatkowe: firma podchodzi kompleksowo do współpracy, zapewniając analizę potrzeb rozwojowych, audyt wewnętrzny, projektując ścieżkę kariery. Firma jest wpisana do Rejestru Instytucji Szkoleniowych.
Grupa docelowa: duże korporacje, mikroprzedsiębiorcy
Cena szkolenia: ustalana indywidualnie, możliwość dofinansowania


Master Martini Polska
Miejsce szkoleń: ul. Kasztanowa 15, Modlniczka k. Krakowa
Zakres szkoleń: cukiernicze, lodziarskie, piekarnicze, gastronomiczne
Tematyka: czekolada, lody, pieczywo, desery, ciasta, kuchnia włoska i polska, przekąski
Informacje dodatkowe: zapewniamy profesjonalnie wyposażone sale szkoleniowe z niezbędnym sprzętem, materiałami pomocniczymi i surowcami. Szkolenia o różnym stopniu trudności i poziomie zaawansowania. Zapewniamy catering. Każdy uczestnik otrzymuje certyfikat.
Grupa docelowa: gastronomowie i restauratorzy, piekarze, cukiernicy, lodziarze
Cena szkolenia: bd


PGD Sp. z o.o. Akademia Pomysłów
Miejsce szkoleń: Warszawa, Piaseczno, Kolbuszowa, Gdańsk, Śląsk
Zakres szkoleń: cukiernicze, piekarskie, lodziarskie, dekoratorskie
Tematyka: nowości produktowe, nowatorskie rozwiązania z zakresu cukiernictwa, piekarnictwa i lodziarstwa; przykładowe tematy: monoporcje, ciasta bankietowe, tarty i quiche, słodkie stoły, czekolady i praliny, tłusty czwartek, torty lodowe
Informacje dodatkowe: profesjonalna pracownia szkoleniowa, surowce, catering, certyfikaty dla uczestników
Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci, uczniowie
Cena szkolenia: darmowe dla klientów PGD, obowiązują zapisy


Primulator
Miejsce szkoleń: Warszawa, Łódź
Zakres szkoleń: cukiernicze, lodziarskie
Tematyka: warsztaty lodowe prowadzone w ramach Carpigiani Gelato University - najstarszej szkoły lodziarstwa. Tematyka w zależności od poziomu szkolenia dotyczy otwarcia i organizacji biznesu lodowego, a także produkcji lodów od podstaw, aż po zaawansowane techniki i tworzenie unikatowych receptur. Warsztaty cukiernicze i czekoladowe: produkcja kremów czekoladowych, kremów do lodów i past orzechowych
Informacje dodatkowe: firma zapewnia materiały piśmiennicze i dydaktyczne niezbędne do pracy na zajęciach; wszystkie produkty i dodatki do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych; fartuch oraz upominek dla każdego uczestnika; certyfikat ukończenia szkolenia. Lunch i napoje (kawa, herbata, woda).
Grupa docelowa: osoby chcące otworzyć własną lodziarnię lub cukiernię - początkujący, profesjonali
Cena szkolenia: w zależności od rodzaju szkolenia


Szymon Sapieha - Lody Naturalnie
Miejsce szkoleń: Chełmża, ul. Rynek 1; Legionowo, ul. Batorego 12
Zakres szkoleń: lodziarskie, czekoladziarskie, cukiernicze, piekarnicze, baristyczne
Tematyka: produkcja lodów naturalnych i rzemieślniczych, optymalizacja produkcji lodziarskiej, produkcja butikowej czekolady „bean to bar” - nauka produkcji czekolady od wypalenia ziaren kakaowca do gotowych tabliczek i pralin
Informacje dodatkowe: szkolenia odbywają się w profesjonalnie wyposażonych pracowniach, uczestnik otrzymuje materiały ze szkolenia oraz certyfikat uczestnictwa, w cenie wyżywienie
Grupa docelowa: profesjonaliści, osoby chcące rozpocząć produkcję lodów
Cena szkolenia: bd.


Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre
Miejsce szkoleń: ul. Wiejska 13a, Pruszków
Zakres szkoleń: lodziarskie, cukiernicze, piekarnicze, dekoratorstwo cukiernicze
Tematyka: monoporcje, croissanty, francuskie wypieki, podstawy cukiernictwa, wielki czekoladowy kurs, bezowe torty i monoporcje, torty od podstaw, torty weselne, francuskie makaroniki, draże czekoladowe i nugat, serniki, słodki stół dla początkujących, czekolada bez tajemnic, ciasto parzone, produkcja lodów rzemieślniczych i z automatu, piekarskie ABC, tradycyjne wypieki
Informacje dodatkowe: zapewniamy wyposażone stanowisko pracy wraz z surowcami i recepturami, a także catering, kawę, herbatę, napoje. Uczestnicy otrzymują dyplom ukończenia szkolenia
Grupa docelowa: profesjonaliści, pasjonaci, uczniowie kształcący się w zawodzie, osoby indywidualne, zorganizowane grupy
Cena szkolenia: 1000-3900 zł

 

Więcej informacji znajduje się w  przeglądzie; poniżej link do pobrania PDF lub do przeczytania online.

Pobierz przegląd w PDF >

  

Bieżące wydanie czasopisma

Chleb z automatu, karmel we krwi, chałka z TikToka, tort jak mit, tarty z duszą, kawiarnia w Spodku i zakupy jednym kliknięciem...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji